Mireia Guarner bat de nou el rècord de marató del CAM

L’atleta tortosina de l’Avinent Manresa va fer 2.41.25 en una prova a València on Marta Galimany va superar la vella plusmarca espanyola

Mireia Guarner va retallar set minuts la seva marca | ARXIU PARTICULAR

Mireia Guarner va retallar set minuts la seva marca | ARXIU PARTICULAR / Toni Mata i Riu. Manresa

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

L’espectacular nivell de la marató de València disputada ahir va tenir una derivada en clau manresana. La tortosina Mireia Guarner va aconseguir un millor registre personal de 2.41.25, que significa una nova plusmarca de l’Avinent-Club Atlètic Manresa, que supera més de set minuts el registre assolit l’abril a Hamburg.

Guarner va debutar en la distància el 2017 i en el darrer any ha rebaixat notablement les seves prestacions. Ahir va deixar enrere els 2.48.33 que tenia des de feia set mesos i va entrar a meta en la 48a posició entre les fèmines, amb els 2.41.25 que són un nou rècord del club manresà.

Fa dues setmanes, Guarner es va proclamar subcampiona catalana de mitja marató a Lleida. Davant seu només hi va ser Meritxell Soler, companya de club i que al febrer s’estrenarà en la marató a la prova de Sevilla.

La cursa disputada ahir a València va deparar la tercera millor marca mundial de la història amb els 2.14.58 de la debutant Amane Beriso. L’etíop va sorprendre la seva compatriota Letesenbet Gidey, candidata a destronar el rècord del món de Kosgei (2.14.04), però va punxar en el tram final, tot i que amb 2.16.49 va fer el 5è millor registre de tots els temps. La fondista de Valls Marta Galimany va esborrar de les llistes el rècord estatal que tenia Ana Isabel Alonso des del 1995 amb 2.26.51, i va entrar a meta amb 2.26.14.