La Sant Silvestre de Berga 2022 aplega un miler de corredors i recupera l’esplendor

Toni Baños i Clàudia Sabata es van imposar en la popular prova de cinc quilòmetres organitzada pels Joves Atletes de Berga

Després de l’edició del 2021, la de la represa, la Sant Silvestre de Berga va recuperar, dissabte, el vigor i va mostrar tota la seva magnificència. Les restriccions imposades per la crisi sanitària van propiciar una tornada de la cursa a mig gas, ara fa un any. Dissabte, però, els carrers de la capital del Berguedà es van omplir d’una munió de corredors, molts dels quals disfressats, que van poder tornar a gaudir de la popular prova que tanca l’any esportiu a la ciutat.

Toni Baños travessa la línia d’arribada sota una pluja de cava | OSCAR BAYONA

Toni Baños travessa la línia d’arribada sota una pluja de cava | OSCAR BAYONA / Lluís Cuberes i Martí. Manresa

Joves Atletes de Berga (JAB) va facilitar la inscripció de 800 esportistes a la cursa per a adults i de 200 aprenents de corredor a les tres curses que formen la Mini Sant Silvestre. El miler de dorsals disponibles es va exhaurir i, finalment, 736 participants (505 homes i 231 dones) van completar els cinc quilòmetres de la Sant Silvestre 2022 i a l’entorn de 175 joves van mostrar el seu talent atlètic a les curses prèvies de les seves respectives categories d’edat. És a dir, quasi un miler de corredors van contribuir a reconquerir l’esplendor de la prova berguedana.

L’atleta Clàudia Sabata celebra la victòria xopa d’escumós | OSCAR BAYONA

L’atleta Clàudia Sabata celebra la victòria xopa d’escumós | OSCAR BAYONA / Lluís Cuberes i Martí. Manresa

El triomf de dos atletes de casa

Tal com va succeir en l’edició del 2021, la victòria va correspondre a un esportista local tant en la categoria masculina com en la femenina. Toni Baños (JAB) va completar el recorregut en 15 minuts i 13 segons i, així, va superar el seu company d’equip Pol Raich (16 minuts i 4 segons), el guanyador de l’edició anterior. Tomeu Comelles (AE Mountain Runners) va pujar al tercer graó del podi (16 minuts i 26 segons).

Les disfresses de raïm de la sort van sovintejar a la cursa | OSCAR BAYONA

Les disfresses de raïm de la sort van sovintejar a la cursa | OSCAR BAYONA / Lluís Cuberes i Martí. Manresa

D’altra banda, la berguedana Clàudia Sabata (JAB) va ser la corredora més ràpida (18 minuts i 56 segons). La segona posició va correspondre a Marta Palau (Club Orientació Berguedà) i la tercera a la veterana Laia Andreu (CA Vic). Palau només va avantatjar de quatre segons la seva oponent (19 minuts i 5 segons per 19 minuts i 9 segons).

Una parella de bussejadors travessa la línia d’arribada | OSCAR BAYONA

Una parella de bussejadors travessa la línia d’arribada | OSCAR BAYONA / Lluís Cuberes i Martí. Manresa

Pel que fa a les tres curses que configuren la Mini Sant Silvestre, en la categoria infantil/aleví (Mini Sansi 1), els guanyadors van ser Marc Vázquez (JAB) i Marta Mellado (JAB). A més, les actuacions de Lleïr Camprubí i Arlet Mateo (JAB) van ser les més reeixides entre els corredors benjamins (Mini Sansi 2). Finalment, Bru López i Mar Mora (CA Bikes) van assolir el triomf en la categoria prebenjamí (Mini Sansi 3).

Subscriu-te per seguir llegint