Més de 600 atletes a la tradicional Sant Silvestre de Vilanova

Daniel Baraldés, al podi, flanquejat per Martín i Montaner | AJUNTAMENT DE VILANOVA

Daniel Baraldés, al podi, flanquejat per Martín i Montaner | AJUNTAMENT DE VILANOVA / Lluís Cuberes i Martí. Manresa

Reeixida 23a edició de la Cursa de Sant Silvestre de Vilanova del Camí. Fins a 622 esportistes van prendre part, dissabte, a la clàssica prova anoienca, 545 a la cursa reservada als adults i 77 a la carrera de 2.250 metres ideada per als joves aprenents de corredor. La plaça del Mercat va tornar a ser l’epicentre d’un esdeveniment esportiu en el qual van participar atletes originaris de Peníscola, València, Sevilla, Londres i l’estat nord-americà de Massachusetts.

Èlia Vidal va vèncer Francina González i Laia Alonso | AJUNTAMENT DE VILANOVA

Èlia Vidal va vèncer Francina González i Laia Alonso | AJUNTAMENT DE VILANOVA / Lluís Cuberes i Martí. Manresa

Daniel Baraldés (Club Atlètic Igualada Triatló) i Èlia Vidal (Tuga Wear) van dominar les categories masculina i femenina de la tradicional prova de 5 quilòmetres. Baraldés només va necessitar 15 minuts i 59 segons per completar el circuit. El segon classificat, Oriol Martín (UEC Anoia) va requerir divuit segons més que el guanyador. Víctor Montaner (UEC Anoia) va pujar al tercer graó del podi (16 minuts i 29 segons).

Pel que fa a la categoria femenina, Èlia Vidal va superar la seva oponent més aferrissada, Francina González per marge mínim de tres segons (18 minuts i 50 segons per 18 minuts i 53 segons). La tercera classificada, Laia Alonso (UEC Anoia), va acreditar una marca de 20 minuts.

El reconeixement als corredors més veterans que van prendre part a la prova va correspondre a Llorenç Tussal i a Beatriu Pi, mentre que el col·lectiu She Runs va ser distingit amb el premi a l’esperit nadalenc.

[object Object]

Les curses de 10 i 5 km que configuren la Sant Silvestre d’Avinyó, organitzada pel col·lectiu Esquerda Bocs, van atreure 363 atletes. Un total de 185 participants van entomar el desafiament del circuit de 10 km i 178 van completar el repte de 5 km. Pel que fa a la cursa més exigent, els corredors més ràpids va ser Iván Moreno en la categoria masculina (41 minuts i 41 segons) i Lioba Santamaria en la femenina (54 minuts i 13 segons). Sergi Martínez i Ivette Sánchez van dominar la prova de 5 km. Martínez va signar un registre de 23 minuts i 59 segons i Sánchez va fer una marca de 27 minuts i 09 segons.