Gerard Farrés acaba tercer i fa un pas més cap al podi en el Dakar

El manresà és a poc més de sis minuts del líder en la categoria SSV T4 després d’una etapa llarga

El vehicle de Gerard Farrés continua avançant terreny al Dakar | EUROPA PRESS

El vehicle de Gerard Farrés continua avançant terreny al Dakar | EUROPA PRESS / Agències. riad (Aràbia saudita)

Agències

El camí de Gerard Farrés cap al podi en l’apartat SSV de la categoria T4 continua amb pas ferm després de protagonitzar ahir novament una bona etapa, de 346 km cronometrats d’un total de 822,9, entre Al-Dawadimi i Riad. El pilot manresà de Can-Am, ja deslliurat d’ordres d’equip, aspira a un triomf que ara mateix té a poc més de sis minuts, si bé els tres rivals que encara són davant seu són corredors de gran nivell que també pugnaran per la victòria.

En una de les etapes més llargues del Dakar d’enguany, Farrés va exhibir talent i experiència i va entrar tercer, darrere només de Jeremias González i Yasir Seaidan. El pilot bagenc, però, va recuperar temps als tres contrincants que té a hores d’ara davant seu a la general, Rokas Baciuska, Marek Goczal i Eryk Goczal, i va consolidar la remuntada iniciada dies enrere.

Avui, en la jornada de descans, Farrés podrà agafar forces i revisar el pla per continuar progressant en l’última setmana del Dakar. Després que l’any passat va haver de cedir el triomf per culpa de les ordres d’equip, enguany el desert aràbic pot ser l’escenari d’un altre gran resultat.

En la categoria de camions, l’Iveco que condueix Mitchel van den Brink i en el qual també hi ha Jarno Van de Pol i el bagenc Moi Torrallardona va assolir ahir una excel·lent segona plaça, a menys d’un minut de Martin Macik. El trio on s’hi integra Torrallardona figura a hores d’ara en la cinquena plaça de la general, lluny però de les places del podi.

En l’apartat de cotxes, el fruitosenc Carles Checa és el millor espanyol de la general en la seva segona participació en el Dakar. El corredor bagenc, amb Marc Solà de copilot, va entrar ahir en la 26a posició i arriba a la jornada de descans en el lloc 23. Isidre Esteve, per la seva part, va tenir una jornada complicada però continua dins del top-30. L’olianès i Villalobos van perdre més de mitja hora pel trencament d’un amortidor de la roda del darrere a l’esquerre i per la pèrdua d’oli. Això els va obligar a aminorar el ritme durant els darrers 140 km.