El primer Grand Slam de la temporada

Rafa Nadal s’acomiada lesionat d’Austràlia

«No puc dir que no estic destruït mentalment perquè estaria mentint», ha dit el tennista després de perdre davant el nord-americà McDonald

Jaume Pujol-Galceran

L’Open d’Austràlia ha acabat per a Rafael Nadal, que ha perdut davant Makenzie McDonald per 6-4, 6-4 i 7-5, en la segona ronda després de patir una lesió muscular a la cama esquerra en el segon set amb 4-3 del tennista nord-americà. L’actual número dos del món va aguantar a la pista sense retirar-se, però no va poder evitar la derrota.

Nadal, que va marxar als vestidors amb 5-3, va optar, finalment, per no retirar-se i, amb molèsties, va deixar anar només cops amb el braç, va disputar els últims 15 jocs del partit, abans d’abandonar la Rod Laver i acomiadar-se des del centre de la pista.

En la seva carrera tennística Nadal s’ha retirat en cinc ocasions per una lesió. L’any passat a Wimbledon, no va jugar les semifinals davant Nick Kyrgios per un esquinç abdominal, el 2018, en l’Open d’Australia, a quarts de final en el cinquè set davant Marin Cilic per problemes al maluc dret i, mesos després, a l’Obert dels Estats Units el genoll dret el va obligar a retirar-se a semifinals davant Juan Martín del Potro; el 2016, no va jugar el partit de tercera ronda de Roland Garros davant Marcel Granollers per una lesió al canell esquerre i la primera vegada, el 2010, que es va retirar de l’Open d’Austràlia en els quarts de final pel genoll dret.