Digne rèplica d'un CE Manresa minvat per les baixes contra el filial del València CF (0-2)

l Centre d’Esports Manresa, minvat per les baixes, va cedir contra els valencians tot i minimitzar el potencial ofensiu de l’oponent

Minvat per set absències per lesió o malaltia, la majoria de futbolistes que tenen incidència en la generació del joc ofensiu o en la materialització de les jugades d’atac, el Centre d’Esports Manresa va encaixar la cinquena derrota de l’exercici a la lliga, la segona a l’estadi del Congost, contra el València Mestalla (0 a 2). 

L’ensopegada no té greus repercussions classificatòries per als blanc-i-vermells. Els manresans davallen fins a la sisena posició i deixen els llocs que faciliten l’accés a la disputa de les fases d’ascens a la Primera Divisió RFEF com a conseqüència de la combinació de la seva derrota i del triomf del Terrassa FC contra el cuer CD Ebro (1 a 0). D’altra banda, la mínima derrota encaixada per l’Atlètic Saguntí al feu del CD Eivissa Illes Pitiüses (2 a 1) permet els bagencs mantenir-se a 11 punts de la catorzena posició, la primera que aboca al descens de categoria. 

Durant la setmana, Joel Priego va tenir una distensió al lligament lateral extern d’un dels genolls i es va afegir a la relació de cinc absències previstes (Salva, Joan Castanyer, Uri Pérez, Marc Martínez i Javi López). El mitja punta Èrik Rafael es va indisposar dissabte a la tarda i els metges van determinar que tenia un virus estomacal del qual no es va refer. 

Així doncs, el tècnic del CE Manresa, Ferran Costa, va haver de replantejar el duel i va optar per un pla de partit dividit en dues fases. L’objectiu de la primera havia de ser minimitzar el potencial ofensiu del conjunt entrenat per Miguel Ángel Angulo i no encaixar gols. Després, els blanc-i-vermells maldarien per vèncer el seu oponent. Els valencianistes també van encarar la confrontació amb nombroses absències (César Tárrega, Cristhian Mosquera, Facundo González, Fran Pérez i Rodrigo Rodrigues), una circumstància que l’altíssim nivell de tots els futbolistes de la plantilla va dissimular.

Ambdues formacions van evidenciar durant els dotze primers minuts de joc que volien combinar amb criteri quan tenien la possessió de la pilota i que optaven per parapetar-se al seu camp quan la perdien, per defensar per ocupació de l’espai, sense pressionar els futbolistes de l’oponent. En aquesta primera fase de la confrontació, els visitants van trenar les seves dues jugades d’atac més perilloses. Una magnífica assistència de Pablo Gozálbez va habilitar Alberto Marí per armar una enverinada rematada rasa que va sortir arran de la base del pal esquerre de la porteria d’Òscar Pulido (min 4). Dos minuts després, l’interior Tiago Ribeiro va culminar una incursió com a extrem esquerre amb una intencionada centrada al segon pal. Álex Sánchez va conjurar el xut a boca de canó de Vicente Esquerdo. 

El València Mestalla va assumir definitivament la iniciativa ofensiva a partir del minut 12. El CE Manresa va excel·lir en defensa i només va concedir una ocasió i tres aproximacions als valencianistes. Malauradament, però, Alberto Marí va aprofitar la precisa centrada de Javi Guerra per armar una inapel·lable rematada des del punt de penal que li va permetre batre Òscar Pulido (min 32). El bagatge ofensiu dels manresans es va limitar a una notable incursió de Jaume Pascual per la dreta a passada de Noah (min 35) i a una excel·lent jugada per l’esquerra del debutant Toni Larrosa (min 39).

La tònica del primer període es va mantenir en el tram inicial de la represa i un servei en profunditat va habilitar Alberto Marí per encarar en solitari Òscar Pulido. El porter manresà es va lluir per refusar la primera rematada del davanter; la defensa va blocar la segona i la tercera va sortir per sobre el travesser (min 48). La incorporació al joc dels laterals Dani Reina i Toni Sureda (min 57) havia de marcar un punt d’inflexió. Les seves penetracions havien de ser el principal argument ofensiu dels blanc-i-vermells per puntuar. Tot i el perillós xut ras i creuat de Pablo Gozálbez (min 61), el CE Manresa es va mostrar proactiu en atac en aquesta fase de la confrontació i l’exclusió per doble targeta groga de Pau Darbra (min 69) no va modificar l’actitud dels blanc-i-vemells, però en va dificultar l’empresa. En els últims 25 minuts, els manresans només van generar tres accions de perill, amb el central Antonio Pelegrín com a principal estilet ofensiu. Ja a les acaballes del temps de recuperació (min 94), Pablo Gozálbez va establir el marcador definitiu en transformar, amb mestria, un servei de falta directe.

[object Object]

El tècnic del CE Manresa, Ferran Costa, va considerar que durant el primer període de la confrontació «excepte en moments puntuals, hem sabut minimitzar el seu joc ofensiu, tot i que per aconseguir-ho hem hagut de protegir-nos a la nostra parcel·la defensiva. No hem permès al València Mestalla tenir fluïdesa en atac ni disposar dels duels individuals en els quals son especialistes». Per a l’entrenador, en línies generals, «l’equip s’ha sentit còmode». «A la represa, volíem dominar el joc», va prosseguir. «Però quan millor estàvem, hem hagut de jugar amb només deu jugadors». El tècnic va lloar que «tot i aquest fet, els futbolistes han continuat buscant generar joc i situacions que ens apropessin al gol». «Ho hem intentat, el València Mestalla no ha pogut fer el seu millor partit, però no ha estat suficient per puntuar», va concloure. El castelldefelenc va admetre que en aquest tram de la temporada el CE Manresa afronta els duels amb l’absència de «jugadors que són cabdals» i va incitar la resta de futbolistes a «demostrar que són tant o més vàlids que aquells que no hi són». «Hem de pal·liar les absències i continuar sent competitius».

Subscriu-te per seguir llegint