FUTBOL/SEGONA DIVISIÓ CATALANA FEMENINA

Vuitè triomf consecutiu d'un CF Castellterçol que manté el quart lloc (1-3)

La precisió en l'execució dels serveis de falta i de cantonada de la central Carla Masiques va propiciar els gols de Júlia Catot i Aina Pratdesaba al feu de la Fundació UE Vic B

La Fundació UE Vic B va entregar al CF Castellterçol un banderí commemoratiu del seu centenari / DAVID PALLAROLS MORATA

Indeturable. El CF Castellterçol va ratificar a la capital d’Osona l’excel·lent nivell de joc que ha exhibit en els últims tres mesos i es va imposar a la Fundació UE Vic B a l’estadi Hipòlit Planas (1 a 3). Vèncer al feu del setè classificat implicava superar dos desafiaments: l’intrínsec a la qualitat de l’oponent i aquell que comportaven les àmplies dimensions de l’estadi vigatà. Les castellterçolenques van assumir la possessió de la pilota i la iniciativa ofensiva des dels primers minuts de joc i, amb una estructura d’equip que ho afavoria (3-4-3), van maldar per desbordar la defensa local per les bandes generant superioritats i trenant parets. L’estratègia de l’entrenadora Laia Serres es va revelar com a encertada, però les del Moianès no van poder adquirir avantatge a l’electrònic fins l’últim minut del primer període. L’habilidosa central Carla Masiques va servir amb precisió mil·limètrica una falta lateral comesa per les amfitriones i Júlia Catot va rematar de cap a gol, al segon pal, de forma inapel·lable (min 45).

L’escenari no es va modificar a l’inici de la represa. Mònica Bacter va situar-se com a carrilera per generar més superioritats amb la seva qualitat i un córner servit per Carla Masiques (min 59) va habilitar la mig centre Aina Pratdesaba per incrementar l’avantatge del CF Castelleterçol amb una altra mortífera rematada de cap (0 a 2). Vuit minuts després, Marta Codina va aturar una ràpida transició de les vigatanes amb un penal que va transformar Ester Erra (1 a 2), tot i l’encertada estirada de Desiréé Fernández. Les visitants van optar per alentir el ritme del joc i Estel Bacter i Aina Pratdesaba van tenir dues ocasions per sentenciar el duel. Finalment, va ser Nora Rosales la jugadora que va materialitzar l’1 a 3, un resultat que aferma el conjunt del Moianès al quart lloc del grup 6è de la Segona Divisió Catalana Femenina (27 punts).

Pel que fa al grup 2n, el partit entre el FC Pirineus Starc Hotel de la Seu d’Urgell i l’ENFAF Andorra B es va ajornar fins el proper dissabte, 04 de febrer (12 hores). Els dos oponents de les urgellenques en la lluita pel títol i l’ascens de categoria van vèncer. El líder UD Can Trias va sotmetre la UE Calaf (0 a 5) i el Jàbac i Terrassa va guanyar al terreny de joc de l’Olímpic Can Fatjó (0 a 4).

El FC Montmajor, el FC Pirinaica i el CE Navàs golegen

El FC Pirinaica va aprofitar la combinació de la derrota encaixada pel conjunt rubinenc i el seu contundent triomf al feu CD Badia (0 a 6) per arrabassar el quart lloc a l’Olímpic (22 punts per 21). Amandine Virginie Simone Gillet va marcar un repòquer de gols a terres vallesanes. Gillet ha materialitzat 12 gols en 6 partits jugats amb les manresanes.

Per últim, hauríem de destacar que el FC Montmajor va golejar el CFB Montcada (5 a 0) i que el CE Navàs va fer el mateix amb el CE Moià (8 a 1). La montmajorenca Martina Vilà i la navassenca Eva Espelt van certificar un hat-trick cadascuna.

Victòria del CE Berga a la Primera Divisió

Després de nou jornades interminables, el CE Berga va tornar a assaborir el triomf al grup 2n de la Primera Divisió Catalana Femenina. Les blanc-i-vermelles van assaltar el feu de la Unificació CF Santa Perpètua (3 a 4), gràcies als gols d’Ona Rodríguez (2), Mar Riu i Júlia Bascompte. D’altra banda, el Club Gimnàstic de Manresa es va imposar al cuer AE Cornellà de Terri al Gimnàstic Parc (2 a 1). Alba Molina (min 55) i Andrea Sánchez (min 68) van remuntar el gol del conjunt gironí (min 41). Per la seva banda, el CF Solsona també es va retrobar amb la victòria i va superar el FC Vic Riuprimer B (2 a 1). Núria Caballol (min 12) i Queralt Fíguls (min 33) van fonamentar el cinquè triomf escapulat a la lliga. Al grup 1r, el CE Òdena va cedir contra el CE l’Hospitalet (1 a 2) i el CF Martorell fer el mateix amb el líder Fundació FB Reus (0 a 3).

La fitxa tècnica.

Fundació UE Vic B. Queralt Vila, Laura Casadevall, Núria Espona, Aida González, Júlia Carrillo, Núria Galobardes, Clàudia Fernández, Cristina Suriñach, Ariadna Cirera, Aina Carvajal i Aina Busquets. També van jugar Xènia Amblàs, Ester Erra, Marta Nogués, Berta Saborit i Cintia Laposa (p).

CF Castellterçol. Desirée Fernández; Olga Marfà, Carla Masiques, Marta Codina; Maria Fargas, Aina Pratdesaba, Mònica Bacter, Elena Fargas; Jana Nuevo, Júlia Catot i Nora Rosales. També van jugar Anna Maria Rojas, Alba Bou, Judit Vila, Estel Bacter, Júlia Comellas i Mireia Ordeix.

Àrbitre. Gil Mendoza Roca (Delegació d’Osona). Va amonestar les locals Laura Casadevall (min 33) i Clàudia Fernández (min 81) i la visitant Júlia Catot (min 45).

Gols. 0-1 Júlia Catot min 45, 0-2 Aina Pratdesaba min 59, 1-2 Ester Erra (de penal) min 67 i 1-3 Nora Rosales min 88.