BÀSQUET / LLIGA ENDESA

El Baxi busca la quarta victòria contra el rival més difícil

El Real Madrid visita aquest diumenge el Nou Congost com a líder i favorit davant un Manresa que necessita triomfs per escapar de la zona perillosa de la classificació

Jerrick Harding, a la imatge en el duel de dimarts passat contra el Vilnius, és la gran amenaça exterior del Baxi Manresa

Jerrick Harding, a la imatge en el duel de dimarts passat contra el Vilnius, és la gran amenaça exterior del Baxi Manresa / OSCAR BAYONA

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

Baxi Manresa-Real Madrid

Diumenge 29 de gener a les 12.30 h (Movistar + Deportes).

Pavelló del Nou Congost.

Baxi Manresa: Frankie Ferrari, Guillem Jou, Jerryck Harding, Juampi Vaulet, Martinas Geben -cinc inicial-, Dani Garcia, Dani Pérez, Brancou Badio, Musa Sagnia, Marcis Steinbergs i Devin Robinson. Entrenador: Pedro Martínez. Punts per partit: 83,1. Rebots: 32.9. Assistències: 18.4. Valoració: 82.9. Classificació a la Lliga Endesa: 16è: 3 victòries i 14 derrotes.

Real Madrid: Adam Hanga, Gabriel Deck, Dzanan Musa, Guerschon Yabusele, Edy Tavares -cinc inicial-, Sergio Rodríguez, Sergi Llull, Fabien Causeur, Rudy Fernández, Mario Hezonja, Petr Cornelie i Vincent Poirier. Entrenador: Chus Mateo. Punts per partit: 87,6. Rebots: 39. Assistències: 18.2. Valoració: 106.8. Classificació a la Lliga Endesa: 1r: 14 victòries i 3 derrotes.

Àrbitres: Juan Carlos García González, Alberto Sánchez Sixto i Raúl Zamorano.

No sembla el millor dia per posar la quarta victòria al marcador però el Baxi no renuncia res en la visita del líder Real Madrid, demà diumenge a les 12.30 h al Nou Congost, en l’estrena de la segona volta del campionat. Sense Tass, Olumuyiwa ni Waczynski, els homes de Pedro Martínez intentaran una gesta: l’equip no venç el totpoderós conjunt blanc al pavelló manresà en un partit de Lliga des del play-off de semifinals de l’ACB 97-98, concretament des del 24 de maig de l’any del títol. Aquest segle, zero victòries a casa i dues al feu blanc, la darrera precisament el curs passat.

«És difícil jugar contra un equip amb tanta alçada física», va reconèixer Pedro Martínez en la prèvia del partit. «Cal que encistellem des de fora, juguem amb ritme i rebotegem, perquè ells n’entren moltes però si les que fallen les agafen i els donem segones oportunitats els estarem donant massa avantatge», va afegir el tècnic, conscient que «hem de jugar dur i amb esforç, i si hi ha una possibilitat, l’hem d’aprofitar».

Els dos rivals venen de guanyar entre setmana en competició continental. Els blancs es van imposar al Barça a la pròrroga en un duel de l’Eurolliga (82-96), mentre que els bagencs van vèncer el Rytas Vilnius (82-69) en la Champions. Sobre l’estat de la plantilla, l’entrenador del conjunt manresà va explicar que «tenim les molèsties que tenim normalment quan es juguen molts partits».

Sobre el parquet del Nou Congost se citaran dues realitats molt diferents. Després de quatre derrotes seguides, el Baxi té totes les alarmes enceses. L’average manté l'equip fora de la zona de descens però només pel canto d’un duro: amb un balanç de 3 victòries i 14 ensopegades, els manresans registren el mateix balanç negatiu que Betis i Fuenlabrada, els equips que té per sota i que, a dia d’avui, baixarien de categoria. Tot i la fortalesa del rival, el Baxi necessita triomfs com l’aire que respira.

Però al davant, demà, hi haurà el Real Madrid, líder de la Lliga Endesa amb una plantilla que imposa molt respecte. El pivot Edy Tavares, de 2.20, és el tercer jugador més ben valorat del campionat, amb una mitjana de 18.8 en la taula que compendia els diversos valors estadístics. Un altre jugador a tenir molt en compte és l’aler Dzanan Musa, actualment tercer millor anotador amb 16.1 punts per partit. Curiosament, el segon de la llista vestirà avui de vermell, Jerrick Harding, l’escorta del Baxi, té una mitjana de 16.3 punts.

Protesta de la Grada d’Animació

El col·lectiu Grada d’Animació-Bàsquet Manresa Supporters ha anunciat que en el partit de demà manifestarà el desacord amb el tracte arbitral cap a l’equip amb una pancarta de grans dimensions i mil cartolines que es repartiran a la part baixa de la graderia. En un comunicat fet públic avui, el grup afirma que «volem fer arribar als estaments responsables de l’arbitratge de la Lliga ACB la nostra indignació davant les darreres actuacions del col·lectiu arbitral, les quals ens han perjudicat greument en algunes decisions determinants».

La nota continua dient que «no volem culpabilitzar els àrbitres de la situació esportiva que estem patint, però sí que creiem que estem obligats a denunciar el que considerem una manca de respecte clara d’alguns d’ells/elles a l’hora de xiular algunes accions en moments clau que han condicionat el marcador final». La Grada recorda la llarga història del club i conclou que «mereixem molt més respecte».