L'anoienc Toni Bou, estrella en l'inici del Mundial indoor el pròxim diumenge

El català ja ha confirmat la seva participació en la competició de trial que se celebrarà al Palau Sant Jordi de Barcelona

Toni Bou en una imatge d'arxiu

Toni Bou en una imatge d'arxiu / Arxiu

Redacció

La 46a edició del Trial Indoor Solo Moto de Barcelona, que es disputarà en el Palau Sant Jordi, obrirà el pròxim 5 de febrer el Mundial de l'especialitat, sent el màxim favorit a endur-se el títol el setze vegades campió mundial, l'anoienc Toni Bou (Repsol Montesa HRC).

Bou, el nascut a Piera (Anoia) de 36 anys, ja suma 32 títols mundials (16 Indoor i 16 a l'aire lliure) en l'X-Trial totalitza el rècord de 73 victòries amb un total de 87 podis en 99 aparicions. L'anoienc ha confirmat la seva presència a Barcelona, on des del 2006 al 2022 ha sumat 15 victòries en el Palau Sant Jordi (només Adam Raga el va guanyar el 2008 i 2019), malgrat la seva caiguda a Sheffield (Regne Unit), el passat 7 de gener.

Toni Bou competint a Andorra

Toni Bou competint a Andorra / REPSOL HONDA TEAM

Tindrà rivals de la talla d'Adam Raga (TRRS), vigent subcampió del món X-Trial o Jaime Busto, que s'estrena en una carrera oficial als comandaments de la Gas Gas TXT 2023. Tampoc faltarà el gallec Gabriel Marcelli (Montesa), el francès Benoit Bincaz, que ha canviat Gas Gas per Sherco, l'italià Matteo Grattarola, que ha deixat Beta per Vértigo, l'anglès Toby Martyn (Montesa), el noruec Sondre Hagaha que ha passat de Beta a Gas Gas i el gironí Jeroni Fajardo (Sherco) (wild card).

La cita barcelonina acull també l'única prova femenina de la temporada, la tercera edició del Women's Trophy amb una gran favorita: la britànica de 32 anys, Emma Bristow (Sherco), vuit vegades campiona del món, i tan sols la llegendària Laia Sanz, amb 14 títols mundials, ha estat capaç d'arrabassar-li, el 2021, un Mundial a Bristow (Sherco) des d'any 2014. La seva gran rival és l'egarenc de 23 anys, Berta Abellán (Scorpa), subcampiona mundial el 2018, 19, 20 i 22, encara que Bristow mai ha estat derrotada en el Palau. Al costat d'elles competiran: la italiana Andrea Sofia Rabino (Beta), la francesa Naomi Monnier (Gas Gas) i la noruega Huldeborg Berkved (Gas Gas).