El CE Manresa signa unes justes taules amb la SD Formentera i suma el primer punt a la segona volta (1-1)

Jaume Pascual avança els blanc-i-vermells a l'electrònic amb una col·locada rematada de cap al minut 48, però el visitant Nando Quesada replica quatre minuts després

Tal com va ocórrer a la 3a jornada de la competició, el CE Manresa i la SD Formentera van empatar (1 a 1) després de protagonitzar un intens duel caracteritzat per la igualtat. Els blanc-i-vermells van maldar per segellar la novena victòria a la lliga, però el porter del conjunt de Sant Francesc de Formentera, Óscar Santiago, ho va impedir amb dues grans aturades en el tram final del matx.

Les taules permeten al CE Manresa sumar el primer punt de la segona volta i acumular-ne una trentena exacta. En conseqüència, la formació blanc-i-vermella amplia a nou punts el marge amb el catorzè classificat, el Lleida Esportiu (21), el primer conjunt que ocupa una de les cinc places que aboquen al descens de categoria. A més, la distància amb el CD Eivissa Illes Pitiüses, l’equip que es troba en la tretzena posició, aquella que implica jugar la fase de descens, s’incrementa a vuit punts. En contraposició, els manresans davallen del sisè lloc al setè degut a la combinació de la seva igualada i de la victòria de l’Hèrcules CF.

L’anhelada recuperació del mig centre Marc Martínez va habilitar Ferran Costa, el tècnic dels blanc-i-vermells, per alinear el trinomi de futbolistes eminentment creatius que configuren Pau Darbra, Joel Priego i el navarclí, a més d’apostar per una estructura d’equip ofensiva (4-3-3). La primera possessió dels amfitrions va durar 37 segons i va finalitzar amb una intencionada centrada de Dani Reina que Noah va rematar de cap per sobre el travesser.

 El CE Manresa va assumir la iniciativa ofensiva i va generar tres accions de perill en els primers nou minuts de joc. La pressió exercida pels formenterencs sobre la zona de creació dels manresans va alentir, de forma progressiva, la fluïdesa i la rapidesa amb la qual els blanc-i-vermells jugaven la pilota i el lideratge del destre davanter Diego Díaz va propiciar que la situació es revertís en una segona fase del primer període (minuts 9 al 16), abans que s’imposés el predomini de l’equilibri.

La millor ocasió que va generar el CE Manresa durant la primera meitat la va propiciar un servei de Dani Reina envers Jaume Pascual. L’extrem de Ses Salines va penetrar per la dreta i la seva enverinada centrada rasa no va trobar rematador a l’àrea de gol (min 18). La rèplica formenterenca la va armar Álvaro Salinas amb una centrada des de la posició d’extrem esquerre que va permetre el lateral Diego de la Mata qüestionar la integritat de la porteria d’Òscar Pulido (min 26). Tot seguit, Marc Martínez es va haver de retirar del terreny de joc en tenir una recaiguda de la seva lesió muscular (min 27). La primera part no va registrar més incidències remarcables.

Toni Sureda va dotar de més profunditat l’atac blanc-i-vermell des dels primers segons de la represa, però Noah no va poder arribar a rematar la primera centrada del mallorquí (min 46). Tot i això, va ser una jugada iniciada per Pau Darbra i culminada amb una precisa centrada per l’altre lateral, Dani Reina, la que va habilitar Jaume Pascual per batre el porter Óscar Santiago amb una col·locada rematada de cap (min 48). El CE Manresa havia fet el més difícil, avançar-se a l’electrònic. Malauradament, l’avantatge local va ser efímer i només es va perllongar durant 4 minuts i 22 segons. El lateral esquerre de la SD Formentera Iván Alonso va centrar des de la posició d’extrem i Nando Quesada va reequilibrar el marcador, també, amb una rematada de cap, en aquest cas, a boca de canó (1 a 1).

Ferran Costa va refermar l’aposta ofensiva dels manresans en avalar la reaparició del golejador Javi López (min 58). Un servei en profunditat de Toni Sureda va permetre Noah superar, amb un intel·ligent cop de cap, l’encertada sortida d’Óscar Santiago, però la poca força de la pilota va facilitar que Iván Alonso pogués conjurar el perill (min 72). Jaume Pascual va estar a punt de marcar el 2 a1 amb una altra rematada de cap a centrada de Noah (min 73) que el porter visitant va refusar a córner. Tot seguit, Óscar Santiago va aturar sense excessives dificultats el xut ras de Joel Priego armat arran de l’execució d’un servei de falta (min 77). Aquestes accions van ser el preludi de l’estèril setge ofensiu final dels blanc-i-vermells. Pau Darbra va optar a materialitzar el gol de la victòria, però el porter visitant es va lluir per desviar a córner el seu enverinat servei de falta (min 86). Per tant, la igualada va esdevenir inamobible.

[object Object]

El tècnic blanc-i-vermell, Ferran Costa, va posar en valor que, «una jornada més, i ja en van vint, el CE Manresa segueix a la part alta de la classificació i, a hores d’ara, només es troba a un punt de les posicions que donen accés al play-off d’ascens. A més, l’equip manté la distància amb els conjunts de la part baixa de la taula». «Tot plegat diu molt de la feina que fan els futbolistes», va reblar. El castelldefelenc va considerar que «la nostra primera part ha estat molt bona. Hem estat dinàmics a l’hora de trenar el joc ofensiu i hem trobat amb facilitat els nostres jugadors més incisius». Costa va reconèixer que «hem perdut fluïdesa arran de la lesió de Marc Martínez». L’entrenador va lamentar que «ens hagi durat tant poc l’avantatge adquirit. Ens hem hagut de refer de l’empat i de la lesió de Moha, però en el tram final de la confrontació hem sotmès l’oponent a un setge ofensiu, tot i que ens ha mancat un xic d’energia». Ferran Costa va exposar que «Marc Martínez i Moha tenen lesions musculars. Els perdrem durant vàries setmanes. Confio en les incorporacions. Els fitxatges que hem fet ens donaran molt durant la segona volta de la lliga».

Subscriu-te per seguir llegint