FUTBOL/SEGONA DIVISIÓ RFEF

Naufragi i reacció quasi estèril a Sagunt (3-1)

El Centre d'Esports Manresa ofereix la seva pitjor versió al feu de l'Atlètic Saguntí durant el primer període però la millora de les prestacions dels blanc-i-vermells a la represa permet igualar el goal average particular amb els rogets in extremis

El roget Pedro Torres i el blanc-i-vermell Marc Cuello lluiten per una pilota aèria mentre Jaume Pascual i Sana Ndiaye els observen

El roget Pedro Torres i el blanc-i-vermell Marc Cuello lluiten per una pilota aèria mentre Jaume Pascual i Sana Ndiaye els observen / Atlètic Saguntí

ATLÈTIC SAGUNTÍ-CE MANRESA, 3-1

Atlètic Saguntí (Sistema de joc: 4-4-2). Marcos Lavín; Javi Pérez, Carlos David Moreno (Roan Riera min 77), Kike Torrent, Juanma García; Pedro Torres (Alejandro Salvador Ato min 80), Luis Navarro (José Álvarez min 77), Sana Ndiaye, Juanma Acevedo (Moha Chabboura min 77); Kalvin Ketu (Carlos Esteve min 80) i Nacho Ramón.

CE Manresa (Sistema de joc: 4-4-2). Òscar Pulido; Dani Reina (Álex Sánchez min 46), Antonio Pelegrín, Aschalew (Toni Sureda min 46), Toni Ramis; Joel Priego, Marc Cuello (Miguel Martínez min 46), Pau Darbra, Jaume Pascual (Toni Larrosa min 76); Èrik Rafael (Javi López min 46) i Noah.

Àrbitre. Sr. Julián Pérez Guimera (Castella-la Manxa), auxiliat per Javier González-Campo Monroy i Miguel Ángel Toledo Galindo. Va expulsar amb targeta vermella directa els blanc-i-vermells Pau Darbra (min 28) i Miguel Martínez (min 78), així com al tècnic dels rogets Sergio Escobar (min 51) i al segon entrenador del CE Manresa, Aitor Maeso (min 51). Va amonestar el local Carlos David Moreno (min 59) i el visitant Antonio Pelegrín (min 42).

Gols. 1-0 Juanma Acevedo min 21, 2-0 Aschalew (en pròpia porteria) min 40, 3-0 Kalvin Ketu min 68 i 3-1 Antonio Pelegrín min 94.

Estadi. Camp Nou de Morvedre. 425 espectadors.

Una ensopegada per reflexionar i reprendre el camí que duu a la consecució de la permanència. El Centre d'Esports Manresa va jugar els pitjors 45 minuts d'aquesta temporada al Camp Nou de Morvedre i va encaixar una merescuda derrota contra l'Atlètic Saguntí (3 a 1). La reacció dels blanc-i-vermells a la represa va ser insuficient per neutralitzar, amb un jugadors menys per l'expulsió de Pau Darbra, el desavantatge que reflectia el marcador al descans (2 a 0), però va permetre igualar el goal average particular amb el conjunt valencià en la darrera jugada del duel, gràcies a l'oportunisme del central Antonio Pelegrín. 

Tal com és habitual en les últimes cinc jornades, el conjunt manresà va afrontar la confrontació amb nombroses baixes per lesió (Salva, Moha, Joan Castanyer, Uri Pérez i Marc Martínez), a les quals cal afegir la de Putxi per sanció. Ferran Costa va mantenir una línia defensiva configurada per quatre futbolistes (4-4-2) i la va reconstruir situant el santfruitosenc Aschalew com a central esquerre i a Toni Peris com a lateral per aquesta mateixa banda, A més, va incloure cinc jugadors de tarannà eminentment ofensiu al centre del camp i a la línia de definició blanc-i-vermelles.

Els rogets van palesar des dels primers segons del partit que volien sumar la segona victòria consecutiva després de guanyar, diumenge passat, al terreny de joc del RCD Mallorca B (0 a 2) en l'estrena a la banqueta valenciana del nou tècnic, Sergio Escobar. El triomf els va permetre trencar una ratxa de nou jornades seguides sense vèncer. Els locals van impedir als blanc-i-vermells executar la jugada d'estratègia prevista arran del servei inicial. Va ser el preludi d'una primera meitat en la qual la pressió dels amfitrions va destarotar completament un CE Manresa incapaç d'aturar els constants envats ofensius de l'oponent. Òscar Pulido i Antonio Pelegrín van impedir que el primer servei en profunditat i que la primera centrada envers Nacho Ramón, el davanter de referència i golejador de l'Atlètic Saguntí fructifiquessin (min 2), però un servei de banda que no va encertar a refusar la defensa manresana va propiciar la primera ocasió dels rogets. La canonada des de l'interior de l'àrea de penal del central Kike Torrent va sortir fregant el travesser (min 3). 

Les aturades per atendre Antonio Pelegrín i Noah van minimitzar, de forma momentània, l'allau ofensiva dels amfitrions, però una centrada des de la posició d'extrem esquerre del lateral Juanma García va habilitar Nacho Ramón per armar una intencionada rematada de cap (min 10), L'Atlètic Saguntí tenia la iniciativa ofensiva i, al minut 12, ja havia generat sis accions de perill contra un CE Manresa que no trobava la fórmula per revertir la situació. Una incursió com a extrem per l'esquerra i la posterior centrada enrere de Toni Ramis van propiciar el xut alt i desviat de Noah (min 16). Va ser l'ùnica aproximació a porteria dels manresans en tot el primer període. 

Òscar Pulido va conjurar l'enverinada centrada de Javi Pérez (min 17) i Kalvin Ketu no va poder arribar a rematar de cap l'executada per Nacho Ramón (min 19). Els locals flirtejaven amb el seu primer gol i aquest va materialitzar-se dos minuts després. Kalvin Ketu va fallar a l'hora de rematar en immillorable posició, però la seva errada va habilitar l'incisiu Juanma Acevedo per batre Òscar Pulido amb un inapel·lable xut ras i creuat (1 a 0 ).

La justa expulsió de Pau Darbra amb targeta vermella directa va complicar encara més la situació (min 28). El mitja punta va rebre una falta no assenyalada i va etzibar una puntada sense pilota a Juanma Acevedo. El domini dels rogets es va mantenir i una gran jugada individual de Pedro Torres com a extrem dret va provocar el gol en pròpia porteria d'Aschalew (min 40). 

En els últims minuts del període, Òscar Pulido i Antonio Pelegrín van impedir que l'avantatge de l'Atlètic Saguntí s'incrementés. El porter es va lluir per desviar una canonada rasa de Juanma Acevedo (min 42) i el central va treure sota els pals la rematada de cap de Kalvin Ketu (min 42). El balanç ofensiu de la primera meitat era concloent: cinc ocasions de gol i setze accions de perill generades pels rogets. El bagatge del CE Manresa es limitava a l'inofensiu xut de Noah. 

Durant el descans, Ferran Costa va fer quatre substitucions. Álex Sánchez i Toni Sureda van iniciar el segon període com a laterals dret i esquerre, respectivament. Miguel Martínez va esdevenir la referència de l'equip al centre del camp i Javi López va tornar a fer tàndem amb Noah en atac. Sens dubte, l'absència d'alguns d'aquest jugadors s'havia notat en el decurs de la primera meitat. El CE Manresa va reaccionar i va oferir una imatge recognoscible a la represa. Els blanc-i-vermells jugaven amb intensitat i determinació i gosaven dominar l'oponent tot i actuar en inferioritat numérica. Una errada d'un defensa valencià va habilitar Noah per etzibar una gardela des de l'interior de l'àrea de penal que Marcos Lavín va refusar amb moltíssimes dificultats (min 48). El porter roget també va aturar la perillosa rematada a boca de canó del mallorquí Jaume Pascual (min 63). Tot i que un minut després, un servei en profunditat va habilitar Nacho Ramón per armar un xut ras i creuat que va fregar la base del pal esquerre de la porteria d'Òscar Pulido, els manresans van mantenir la iniciativa ofensiva fins encaixar el 3 a 0. Una magnífica passada a l'espai de Juanma García va permetre Kalvin Ketu encarar en solitari el porter blanc-i-vermell. La primera rematada del davanter camerunès es va estavellar al pal, però la segona va sentenciar el guanyador de la confrontació (min 68). 

El CE Manresa no va renunciar a l'atac i Miguel Martínez va ser correctament exclòs amb targeta vermella directa (min 78). Nacho Ramón (min 85 ) i Alejandro Salvador Ato (min 91) van poder transmutar la derrota en golejada. El context convidava a pensar que la reacció blanc-i-vermella havia estat del tot estèril, però l'inconformisme d'Antonio Pelegrín va modificar aquesta valoració per la de quasi estèril. Una indecisió del mig centre local Sana Ndiaye arran d'un servei de falta lateral executat per Joel Priego va facilitar el gol del central de l'Hospitalet que equilibrava el goal average particular entre ambdues formacions (3 a 1). Els rogets van cedir a l'estadi del Congost per 2 a 0. El caràcter i l'actitud exhibits pels manresans a la represa han de fonamentar la recuperació del pols competitiu del conjunt blanc-i-vermell.