Futbol/Segona RFEF

El CE Manresa torna a les posicions de play-off amb una gran victòria a Terrassa (1-3)

L'equip de Ferran Costa trenca la mala ratxa de resultats amb un cop d'autoritat a l'Olímpic de la capital egarenca

Per determinació, rigor en defensa i eficiència ofensiva, el CE Manresa va signar un meritori i valuós triomf a l’estadi Olímpic de Terrassa. Els blanc-i-vermells van incidir en la línia de joc que van exhibir a la segona meitat del duel a Sagunt i es van imposar al conjunt egarenc (1 a 3).

A més, les derrotes matinals de la SD Formentera i de l’Hèrcules CF atorgaven al guanyador de la confrontació al feu del Terrassa FC una recompensa addicional: escalar fins al cinquè lloc, la darrera plaça que dona accés a la disputa de les fases d’ascens. Així doncs, el CE Manresa torna a figurar entre els equips capdavanters de la competició i, un fet que de ben segur encara és més transcendent, amplia a vuit punts la diferència amb els dos primers equips implicats en la zona de descens, l’Atlètic Saguntí i l’AE Prat.

El conjunt blanc-i-vermell va afrontar el duel amb nou baixes, set per lesió i dues per sanció (Miguel Martínez i Pau Darbra), més que mai aquesta temporada. El lateral dret Dani Reina i el mitja punta Èrik Rafael van sortir malparats del matx a Sagunt i es van afegir a la relació integrada per Salva, Joan Castanyer, Moha, Uri Pérez i Marc Martínez.

En aquest context, Ferran Costa va optar per recuperar l’estructura d’equip (3-4-3) que més bons resultats ha reportat aquest exercici als manresans. El Terrassa FC va iniciar el partit amb aquest mateix esquema tàctic. La profunditat dels seus carrilers, David Jiménez i Sergi Serrano, havia de ser un dels seus principals arguments ofensius i els egarencs ja ho van evidenciar en la primera jugada de l’enfrontament. Una llarga possessió de 70 segons va finalitzar amb una intencionada centrada de Sergi Serrano que Òscar Pulido va blocar. La hiperactivitat de Sergi Serrano durant els deu primers minuts de joc va obligar Ferran Costa a modificar la posició d’alguns dels seus futbolistes per tallar l’hemorràgia d’incursions per l’esquerra que el destre carriler i el central John Andrew Neeskens protagonitzaven. La iniciativa ofensiva corresponia al Terrassa FC, però els blanc-i-vermells no renunciaven a sorprendre el seu oponent al contracop i una pilota perduda per David Jiménez a la línia de tres quarts defensiva local va permetre a Joel Priego assistir Toni Larrosa. El badaloní va buscar una posició de xut adient a la frontal de l’àrea de penal i va batre Marcos Pérez amb una rematada rasa arran de pal (min 13). Un golàs!

L’avantatge va dotar de més gosadia el joc dels manresans. En contraposició, els amfitrions van tardar set minuts a generar noves accions de perill i no van crear la seva única ocasió de gol del primer període fins al minut 30. Una jugada trenada per Pablo Servetti i Karim L’Koucha va habilitar David Jiménez per penetrar sol per la dreta a l’àrea de penal blanc-i-vermella. La seva gardela va sortir per sobre del travesser. No en va, Joel Priego liderava amb encert la línia de migcampistes del CE Manresa. L’interior va culminar una de les seves característiques conduccions amb una enverinada rematada que Marcos Pérez va blocar (min 32).

La previsible allau ofensiva del Terrassa FC a l’inici de la represa es va diluir després de cinc minuts. En aquest període, Àlex Fernández va malbaratar una perillosa falta assenyalada sobre la mateixa línia que delimitava la frontal de l’àrea de penal manresana (min 46). Un altre servei de Joel Priego va habilitar Toni Larrosa per armar un enverinat xut arran del pal esquerre (min 54). Nou minuts després, Toni Sureda va incrementar l’avantatge dels bagencs amb el seu tercer gol a la Segona Divisió RFEF. Jaume Pascual va assistir el mallorquí i aquest va sorprendre Marcos Pérez amb una inapel·lable rematada creuada (0 a 2).

Tot seguit, la canonada de Pablo Servetti va fregar el travesser de la porteria d’Òscar Pulido (min 64). Els jugadors de Ferran Costa van neutralitzar els embats ofensius següents dels egarencs i el CE Manresa va sentenciar al contracop. Una nova assistència de Jaume Pascual va permetre a Noah encarar Marcos Pérez en solitari. El veterà porter va aturar la primera rematada del manresà, però no va poder impedir que Noah transformés en gol el refús (min 74). Jordi Cano va minimitzar el desavantatge del Terrassa FC amb una gardela imparable (min 85), però els amfitrions no van poder qüestionar la victòria visitant. Només Neeskens va fregar el travesser amb una impressionant canonada (min 92).