La jove gimnasta Laia Font ha quedat quarta en la final de l'aparell de salt de la primera prova de la Copa del Món de gimnàstica artística, que ha tingut lloc aquesta tarda de dissabte a la localitat alemanya de Cottbus. En la seva primera cita internacional amb la selecció espanyola absoluta, que dirigeix Lucía Guisado, l'esportista de Gironella, de 16 anys, ha tingut un alt rendiment i s'ha quedat a dues dècimes del bronze, que ha anat a parar al coll d'un mite de la gimnàstica com l'uzbeka Oksana Txusovitina, de 47 anys i vuit cops olímpica.

FINAL DE SALT

  1. Manila Esposito (Itàlia)........................13.233
  2. Evan Ruby (Gran Bretanya)..................13.183
  3. Oksana Txusovitina (Uzbekistan)........13.016
  4. Laia Font (Espanya)..............................12.816
  5. Alice Vlkova (Txèquia)..........................12.733
  6. Laura Casabuena (Espanya)................12.650
  7. Agata Vostruchovaite (Lituània)..........12.600
  8. Dildora Aripova (Uzbekistan)...............12.416

Després de fer sisena en la ronda classificatòria celebrada dijous, Font va pujar encara dos graons més i va assolir una excel·lent quarta posició, amb dos salts de 13.133 i 12.500 que li han valgut una nota final de 12.816 punts. Per davant seu, el podi l'han ocupat la italiana Manila Esposito, la britànica Ruby Evan i l'esmentada Txusovitina, campiona olímpica el 1992 a Barcelona amb la selecció hereva de la Unió Soviètica, i plata en salt a Pequín 2008.

Per la seva part, Laura Casabuena, l'altra representant estatal en la final, ha estat sisena.

Laia Font és una gimnasta gironellenca del club manresà Egiba, que entrena amb Xavier Casimiro (ajudant de Guisado, també) i Míriam Font. La cita inaugural de la Copa del Món és la seva estrena en una convocatòria de la selecció estatal, en una temporada en que l'objectiu són els Mundials de la tardor que donen 9 places per als Jocs Olímpics de París 2024.

Avui es disputa la final de terra. Font és la primera reserva després de ser novena en les classificatòries.