Alonso, el més ràpid del dia, per davant dels dos Red Bull; Sainz, el 14

Alonso, el más rápido del día, por delante de los dos Red Bull; Sainz, el 14

Alonso, el más rápido del día, por delante de los dos Red Bull; Sainz, el 14

Redacció

L'asturià Fernando Alonso (Aston Martin), doble campió del món de Fórmula Un, va marcar el millor temps aquest divendres en el segon lliure per al Gran Premi de Bahrain, el primer del Mundial 2023, en el circuit de Sakhir; un assaig en el qual tots van signar les seves millors voltes (abans de fer simulació de carrera) i en el qual el seu compatriota Carlos Sainz (Ferrari) es va inscriure catorzè en la taula de temps.

Alonso, en una segona joventut als 41 anys, no va poder començar amb millor peu la seva arribada a Aston Martin, la seva nova escuderia. Després d'haver acabat amb el segon crono el primer assaig, va marcar el millor temps del dia en la sessió nocturna, coincident amb l'horari de la qualificació i de la carrera, en cobrir els 5.412 metres de la pista de Sakhir en un minut, 30 segons i 907 mil·lèsimes, 169 menys que el neerlandès Max Verstappen (que aspira a guanyar el seu tercer Mundial seguit) i amb 171 d'avantatge respecte a l'altre pilot de Red Bull, el mexicà Sergio Pérez, que va signar el tercer crono. Igual que els anteriors, amb pneumàtic tou.

Sainz va marcar el catorzè temps de la jornada, en acabar el segon entrenament lliure (a un segon i 49 mil·lèsimes) el company de les quals, el monegasc Charles Leclerc va ser quart, a quatre dècimes del genial pilot asturià.

El tercer i últim entrenament lliure es disputarà aquest dissabte, hores abans de la qualificació, que ordenarà la formació de sortida de la carrera dominical, prevista a 57 voltes per a completar un recorregut de 308,2 quilòmetres.