FUTBOL/HOMENATGE

Emotiu homenatge del CE Manresa a l'emblemàtic exjugador Quim Basora

La inauguració de l’espai dedicat al futbolista ha comptat amb la presència de la seva vídua, fills i nets

Quasi una cinquantena de persones ha assistit aquesta tarda a l’acte de reconeixement a Quim Basora que l’expresident i artífex del Museu d’Història del CE Manresa, Manel Sánchez, ha organitzat en representació de l'entitat arran de la inauguració de l’espai dedicat a l’emblemàtic extrem del club blanc-i-vermell i del FC Barcelona traspassat el desembre i germà petit del mític Estanislau Basora, membre de la davantera del Barça de les cinc Copes.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència d’una amplíssima representació de familiars del tercer màxim golejador de la història del primer equip blanc-i-vermell (98 gols). La vídua de l’extrem, Ana María Rodríguez, ha tingut el suport dels seus quatre fills (Begonya, Annamari, Estanislau i Vanessa), dos dels quals acompanyats per les seves respectives parelles, a més de cinc dels sis nets de l’exblaugrana (Albert, Georgina, Gerard, Marta i Mireia). Les obligacions professionals a Austràlia del sisè, el Sergi, han impossibilitat la seva assistència.

L’al·locució de Manel Sánchez ha iniciat els parlaments. L’expresident ha ratificat que «Quim Basora és un dels jugadors que més empremta ha deixat al CE Manresa». Tot seguit, Annamari Basora ha remarcat que «el pare va viure el futbol apassionadament al llarg de tota la seva vida i en va gaudir», i ha revelat que «els seus últims moments de consciència van coincidir amb la disputa de la darrera final de la Copa del Món que va guanyar Argentina. El seu darrer gest va ser de suport a Leo Messi».

Pere Valentí Mora, el porter que defensava la porteria del Barça el febrer del 1974, quan l’equip liderat per Johan Cruyff va golejar el Reial Madrid CF al Santiago Bernabéu (0 a 5), ha representat a l’Agrupació Barça Jugadors. El porter de Vilaplana (Baix Camp) ha expressat la seva admiració per «Estanislau i Quim Basora» i ha assenyalat que «aquest acte tan emotiu em fa rememorar els meus inicis en el món del futbol».

Les intervencions dels alcaldes de Sant Mateu de Bages, Josep Maria Junyent, i de Manresa, Marc Aloy, han estat el preludi de la inauguració de l’espai dedicat a Quim Basora que Manel Sánchez ha configurat al Museu d’Història del CE Manresa. La presència de Joan Antoni el Capi Martínez i del delegat del primer equip els anys vuitanta i noranta, Dani González, així com la de l'actual directiu Pere Arévalo i de quatre futbolistes del conjunt blanc-i-vermell (Moha, Putxi, Marc Cuello i Jaume Pascual), ha simbolitzat el nexe entre el passat, el present i el futur del CE Manresa.