ATLETISME

Martí Serra i Jan Díaz es proclamen campions d'Espanya sub-20 en pista coberta

Els dos atletes de l'Avinent Manresa i el seu company David Pérez, plata en els 400 metres, són convocats pel torneig internacional que la selecció espanyola disputarà dissabte a Lievin

Jan Díaz i l'entrenadora Ma Alba Martí

Jan Díaz i l'entrenadora Ma Alba Martí / AVINENT MANRESA

Redacció

Dos atletes de l'Avinent Manresa, Jan Díaz i Martí Serra, es van penjar la medalla d'or de llargada i perxa, respectivament, en el Campionat d'Espanya sub-20 en pista cuberta, que va tenir lloc durant el cap de setmana a Sabadell. Així mateix, el seu company de club David Pérez va pujar al segon graó del podi en els 400 metres i Carla Bisbal, del CA Igualada Petromiralles, va fer bronze en els 800 metres.

Els tres representants de l'Avinent a l'estatal han estat inclosos en la llista de la selecció espanyola que aquest dissabte disputa un torneig internacional a Lievin contra les delegacions d'Alemanya, Itàlia i l'amfitriona França.

Martí Serra es va imposar en la final de perxa amb una gran claredat, ja que li va treure 30 cm al segon classificat, Adrián Medina (La Palma): 4.90 del bagenc per 4.60 del seu principal rival. El bronze va ser per Mario Estanga (Super Amara BAT), amb 4.50.

En la final de llargada, Jan Díaz en va tenir prou amb un salt inicial de 7.13 per adjudicar-se la medalla d'or, només 2 cm per davant de Martí Adell (Playas). Saul Ruiz (Barcelona At.) va ser tercer, amb 7.05.

David Pérez, per la seva part, es va quedar prop del títol en els 400 metres. Després de fer marca personal en les semifinals, amb 48.77, va tornar a rendir a alt nivell en la final i va ser segon amb 48.81, per darrera només de Miguel Ángel Esteller (Playas), amb 48.56. El tercer graó del podi el va ocupar Sergio Plata (Ciudad de Lugones9, amb 49.00.

David Pérez i l'entrenadora Eulàlia Torrescasana

David Pérez i l'entrenadora Eulàlia Torrescasana / AVINENT MANRESA

Altres representants de l'Avinent Manresa van ser Xènia Pubill, semifinalista en els 400 metres amb 58.46; Pere Alonso, que va fer 22.74 en les eliminatòries de 200 metres; i Laia Olmedo, que va signar un temps de 9.44 en els 60 m tanques.

Bronze per Carla Bisbal en els 800 metres

El CA Igualada Petromiralles també va tenir la seva quota de podi amb el bronze de la migfondista Carla Bisbal en els 800 metres. En una final apretada, l'anoienca va entrar tecer amb 2.14.92, superada tant sols per Lucia Santamaria (Riba-Roja), amb 2.14.52, i Laura Rivera (CA Mauri), amb 2.14.69. El dia abans, Bisbal es va anotar la seva sèrie amb 2.13.58.

Carla Bisbal, a la dreta de la imatge, amb les altres ocupants del podi dels 800 metres

Carla Bisbal, a la dreta de la imatge, amb les altres ocupants del podi dels 800 metres / CA IGUALADA

Cesc Boix va ser 6è en els 3.000 metres, amb 8.34.40, i Aina Eberlé va ocupar la mateixa posició en l'alçada, amb 1.60 m. Antoni González va quedar 9è (1.95) i Isaac Baltà 16è (1.85) en alçada, mentre que Núria Moix va quedar novena en pes (10.86), una prova en que l'olesana del València Daniela Fernández de Haro va finalitzar quarta, amb 13.09, a 17 cm del podi.

Per la seva part, Pau Subirats va fer 7.27 a les sèries de 60 m i Isaac Baltà 8.95 a les de 60 m tanques.

Últim test de la temporada sota sostre

El bon paper de Martí Serra, Jan Díaz i David Pérez als estatals sub-20 els ha dut directament a la selecció espanyola, que aquest dissabte 11 de març s'enfrontarà a les seves homònimes d'Itàlia, Alemanya i França en un miting internacional a l'Arena Stade Couvert de Lievin. Els tres atletes de l'Avinent Manresa aspiren a ser aquest estiu, del 7 al 10 d'agost, en els Europeus de la categoria, que es disputaran a Jerusalem. La selecció està integrada per 40 atletes.

Equip femení

60 m - Elena Guiu i Eva Ibarra

200 m - Yissis Cortijo i Adriana López

400 m - Ana Prieto i Natalia Rojas

800 m - Laura Rivera i Lucía Santamaría

60 m tanques - Nahia Miqueleiz i Sofía Cosculluela

Alçada - Laura Alegre i Gabriela Sanz

Perxa- Anna Cardona i Alejandra Saborit

Llargada- Andrea Arilla i Jennifer Yankey

Triple - Andrea Cifuentes i Laurine Elisa Marimón

Pes - Xiana Lago i Inés Safont

Equip masculí

60 m - Pol Elvira i Alejandro Rueda

200 m - Juan Carlos Castillo i Daniel González

400 m - Miquel Ángel Esteller i David Pérez

800 m - Álvaro Monfort i Jonathan Hernández

60 m tanques - Arturo Armisen i Daniel Castilla

Alçada - Juan Francisco Lozano i Daniel Pérez

Perxa - Adrián Medina i Martí Serra

Llargada - Martí Adell i Jan Díaz

Triple - Raúl Martín i Sergio Rodríguez

Pes - Javier Cruz i Mateo de Castro

Mixte

4x200 m - Juan Carlos Castillo, Yissis Cortijo, Daniel González i Adriana López