FUTBOL / LLIGA SANTANDER

L'Espanyol s'avança però cau davant un gran Vinicius

El gol inicial de Joselu només permet els blanc-i-blaus anar per davant durant un quart d'hora en un camp on no hi guanyen des de fa vint-i-sis anys

Joselu celebra el gol de l'Espanyol

Joselu celebra el gol de l'Espanyol / JUAN MEDINA/REUTERS

EFE

REAL MADRID-RCD ESPANYOL, 3-1

Real Madrid: Courtois; Carvajal; Militao, Nacho, Camavinga; Tchouaméni (Rüdiger, min 74), Kroos (Ceballos, min 74), Modric (Asensio, min 71); Valverde, Rodrygo i Vinicius (Álvaro Rodríguez, min 89).

Espanyol: Pacheco; Óscar Gil (Pierre Gabriel, min 69; Aleix Vidal, min 85), César Montes, Sergi Gomez, Cabrera; Gragera (Denis Suárez, min 75), Vini Souza (Nico Melamed, min 85), Darder, Rubén Sánchez (Puado, min 75); Joselu i Braithwaite.

Gols: 0-1, min 8: Joselu. 1-1, min 22: Vinicius. 2-1, min 39: Militao. 3-1, min 90+3: Asensio.

Àrbitre: Jorge Figueroa Vázquez (Comitè Andalús). Targetes grogues: Vinicius (min 32), Dani Ceballos (min 87) i Dani Carvajal (min 88), del Madrid; Cabrera (min 18) i Óscar Gil (min. 56), de l'Espanyol.

Partit jugat al Santiago Bernabéu davant de 59.782 espectadors.

Tot i avançar-se en el marcador, amb un gol de Joselu al minut 8, l'Espanyol ha sortit de buit del Bernabeu, on ha perdut per 3-1 amb un Vinicius que ha marcat la pauta per als blancs, ja que ha fet un gran gol i ha reenganxat el Reial Madrid a un partit que ha acabat remuntant.

Fa vint-i-sis anys que l'Espanyol no guanya al Santiago Bernabéu i avui tampoc ha truncat aquesta ratxa. Almenys avui ha tingut avantatge durant 14 minuts, en què ha marcat un gol i ha tingut una primera ocasió per mitjà de Martin Braithwaite.

Mal posicionat el Reial Madrid en defensa a l'inici, com si el cap estigués en dimecres i no en la Lliga, Rubén Sánchez ha aprofitat un greu error d'Eduardo Camavinga en enviar una pilota llarga i ha assistit Joselu, que ha situat la pilota a la esquadra.

Catorzè partit a la Lliga del conjunt blanc encaixant gol. I Joselu ho ha celebrat amb ràbia, sense pensar ni per un moment en el passat madridista.

El Reial Madrid no ha reaccionat i Vini Souza ha tingut el 0-2 en una rematada de cap al segon pal que ha tret en dos temps Courtois. Ha costat als d'Ancelotti entrar en el partit; fins que ha aparegut l'altre Vini, Vinicius Junior.

Com de costum, el més actiu dels blancs. Al minut 22 ha deixat enrere Óscar Gil i Rubén Sánchez amb un canvi de ritme cap a dins per guanyar-se l'espai que li ha permès disparar i posar la pilota al pal llarg, recordant el seu primer gol a Anfield; imparable per a Pacheco.

Ha aparegut Vini com a agitador per reenganxar el Reial Madrid al partit. I a la Lliga. Això sí, no s'ha salvat de la groga. El brasiler ha tallat un contraatac de l'Espanyol i ha vist la vuitena cartolina del curs a LaLiga Santander; la tercera en els quatre partits següents a complir el primer cicle.

El gol ha donat benzina als d'Ancelotti per posar una marxa més. L'Espanyol no ha estat capaç de sortir del seu camp amb la pilota jugada i ha acabat encaixant el segon gol.

Després d'un córner, Tchouaméni s'ha vestit de Modric i ha fet, amb l'exterior, una centrada mesurada al segon pal que Militao ha picat de cap per fer el 2-1 al minut 39. És el sisè gol del central de la temporada, col·locant-se com a sisè màxim artiller del conjunt blanc empatat amb Modric.

Militao remata sense oposició per transformar el segon gol del Madrid

Militao remata sense oposició per transformar el segon gol del Madrid / JUAN MEDINA/REUTERS

Un gol que ha donat tranquil·litat a un Reial Madrid que ha sortit en la segona meitat dominant el joc amb claredat, encara que sense fer ritme per combinar i buscar el tercer gol que sentenciés el resultat.

Una sensació de control sobre la gespa que no era tal en el marcador, encara que Ancelotti ha començat a pensar en la Champions. Tchouaméni, Modric i Kroos han estat substituïts passats els 70 minuts de joc; una decisió que dona pistes sobre el centre del camp pel qual optarà dimecres.

Ha donat minuts a Asensio -sense presència en els dos partits anteriors- i a Ceballos per ficar-los en ritme a la vegada que un xut de Rodrygo Goes s'ha estavellat al travesser quan, en un xut de falta, ha intentat trencar els 146 dies sense marcar a la lliga

Tant Asensio com Ceballos han respost. El migcampista ha apujat el ritme al joc i l'atacant ha tancat el marcador després d'un gol amb què ha culminat una bona conducció de Nacho.

El Madrid ha sentenciat i no ha patit per tornar a guanyar tres partits després -una derrota i dos empats- i col·locar-se, amb un partit més, a sis punts del líder, el Barcelona, a vuit dies de visitar el Camp Nou.