L'Esparreguera suma amb solvència davant l'Helios (86-45)

Els del Baix Llobregat nord van passar per sobre dels aragonesos gràcies a uns grans primers 30 minuts de partit

Redacció

El Tenea CB Esparreguera ha sumat una nova victòria, la setena de la temporada, per un còmode 86-45 davant el CN Helios, el cuer de la competició. Els del Baix Llobregat nord han aprofitat l'impuls que els va donar el triomf de la setmana passada, i han demostrat un gran nivell de bàsquet. Els locals, a més, s'han aprofitat del seu major fons d'armari per a plantejar un partit amb molt de ritme que castigava la curta rotació aragonesa.

El partit ha començat amb un Esparreguera centrat en defensa, però tou. Una circumstància que els visitants no han castigat, errant en moltes situacions còmodes. Prova de la permissivitat defensiva local, són les 6 faltes comeses en els primers 20 minuts de matx. A l'altra cistella, els esparreguerins han dominat el ritme i els compassos del joc, i mitjançant un atac molt fluid han torbat llançaments alliberats que han convertit. Aquest elevat encert els ha permès marxar amb facilitat al marcador, i tancar la primera meitat amb un avantatge de 26 punts (52-26).

A la represa, els jugadors locals s'han mostrat més durs al darrere, i han continuat trobant situacions clares de llançament en atac. Tot i que en aquesta segona meitat l'encert ha baixat, els atacs encara eren corals i equilibrats, un fet que permetia als del Baix Llobregat nord anotar des de sota del cèrcol. Amb 40 punts d'avantatge, els jugadors esparreguerins han deixat de banda el joc coral i, amb ganes de fer punts, s'han precipitat lleugerament i han abusat del joc individual, una circumstància que no ha permès augmentar l'avantatge local, però que ha tancat un bon partit en termes generals per part de l'Esparreguera.

La setmana vinent, els del Baix Llobregat nord visitaran el pavelló del CB Igualada en un partit que serà clau de cara a les aspiracions dels dos equips per a evitar el descens directe.

TENEA CB ESPARREGUERA: Williams 19, Perez 10, Fontanals 9, Raventos 5, Campaña 11 –cinc inicial– Nogues 8, Sellares 2, Meri 8, Riera, Roig 5, Davini 8, Almirall 1.

CN HELIOS: Garcia 4, Lorente 4, Abad 7, Vela 2, Gallego 7 –cinc inicial– Palacin 6, Paradera 4, Quinteiro 3, Martinez 8.

ÀRBITRES: Ruiz i Romero.

PARCIALS: 27-13, 52-26 (descans), 73-33, 86-45