El CE Manresa segella contra el Deportivo Aragón el tercer empat seguit sense gols (0-0)

Els blanc-i-vermells ratifiquen la seva solidesa defensiva davant el filial del Reial Saragossa i milloren les prestacions ofensives, però no aconsegueixen batre Dani Rebolo

Sense encaixar cap gol en els últims 270 minuts jugats, però també sense aconseguir materialitzar-ne cap. El CE Manresa va signar, ahir, a l’estadi del Congost, la seva tercera igualada a zero consecutiva contra el filial del Reial Saragossa, el Deportivo Aragón.

Els jugadors de Ferran Costa van corroborar la solvència mostrada per l’entramat defensiu blanc-i-vermell en les últimes jornades i van oferir un repertori més extens i incisiu de jugades d’atac que en els darrers dos partits. Malgrat tot, els manresans només van poder sumar un punt contra un difícil oponent que va palesar el caràcter competitiu i el talent dels seus joves futbolistes.

El conjunt blanc-i-vermell transmet bones sensacions i ha aconseguit puntuar en els quatre partits jugats des de la derrota encaixada al feu de l’Atlètic Saguntí (1 victòria i tres empats). No obstant això, l’estadística reflecteix que el CE Manresa només ha guanyat un dels vuit partits de la segona volta disputats fins ara (1 victòria, quatre empats i tres derrotes). Per tant, és necessari recuperar l’hàbit de vèncer i signar un parell de triomfs el més aviat possible, doncs fer-ho permetria segellar la permanència a la categoria i encarar el tram final de la competició sense angoixa i amb la il·lusionant possibilitat de competir per accedir a les fases d’ascens o de classificar-se per a la propera edició de la Copa del Rei.

El conjunt manresà va afrontar la confrontació amb menys baixes de l’habitual en les darreres jornades, només sis. Ferran Costa va recuperar Dani Reina, Jaume Pascual i Èrik Rafael i va perdre Álex Sánchez per malaltia. El tècnic originari de Castelldefels va prendre la decisió de modificar l’estructura de l’equip i va optar per jugar amb tres centrals (3-4-2-1) contra la formació aragonesa.

Ambdós equips van evidenciar que no defugien tenir la possessió de la pilota des dels primers minuts de joc, tot i no donar-li un ritme gaire agosarat a la circulació. En aquest context, una esfèrica perduda per Putxi a la línia de tres quarts defensiva blanc-i-vermella va habilitar Pablo Cortés per armar un perillós xut ras i creuat des de l’interior de l’àrea de penal que es va perdre a un metre de la base del pal esquerre de la porteria bagenca (min 5). Cinc minuts després, el CEManresa ja havia assumit la iniciativa ofensiva. Malgrat aquest fet, una altra pilota perduda en una zona compromesa i un servei en profunditat van permetre Guillem Naranjo qüestionar la integritat de la porteria blanc-i-vermella (minuts 16 i 21). Òscar Pulido va palesar la seva bona col·locació per aturar la primera rematada i es va lluir per refusar l’enverinat xut creuat i quasi ras posterior del davanter pratenc del conjunt aragonès.

El filial del Reial Saragossa va reequilibrar el joc a partir de l’equador del primer període i el lateral esquerre Jaime Vallejo va culminar una paret trenada amb Pablo Cortés amb un rematada per sobre el travesser (min 29). Jaume Pascual va replicar amb una gardela que va blocar Dani Rebollo (min 36). Noah va disposar de la millor ocasió dels amfitrions abans del descans. El davanter d’origen ghanès va etzibar una canonada des de la frontal de l’àrea de penal de l’oponent que Dani Rebollo va desviar a córner arran del travesser amb una intervenció pròpia d’un porter de Primera Divisió (min 43).

Marc Cuello va substituir Antonio Pelegrín a l’inici de la represa per protegir el central que des de fa uns partits juga de mig centre d’una hipotètica segona targeta groga. Els blanc-i-vermells van mostrar més ambició i anhel ofensiu que l’oponent, però la primera ocasió va tornar a correspondre al Deportivo Aragón. Jorge Rastrojo va penetrar com a extrem dret i va centrar al segon pal envers Guillem Naranjo. El golejador va rematar fora en immillorable posició (min 52). Els jugadors d’Emilio Larraz van dominar el tempo del partit en els minuts següents i una pilota perduda per Joel Priego va propiciar la penetració per l’esquerra de Pablo Cortés que el destre mitja punta va culminar amb un xut ras i creuat que es va estavellar a la base del pal esquerre de la porteria d’Òscar Pulido (min 58).

El CEManresa va monopolitzar la iniciativa ofensiva a partir del minut 61. Noah no va poder rematar adientment la centrada de Toni Larrosa des de la posició d’extrem dret (min 65). Tres minuts després, una acció d’estratègia trenada pels amfitrions arran d’un servei de falta va finalitzar amb una enverinada centrada de Pau Darbra a l’àrea de penal. Putxi va rematar de cap al segon pal, l’esfèrica va topar al tou de la cama de Joel Priego i es va estavellar a la base del pal dret de la porteria de Dani Rebollo. La reaparació del lateral Dani Reina va dotar de més profunditat la banda dreta de l’atac manresà i una centrada d’aquest futbolista va habilitar Javi López per xutar arran de la base de l’esmentat pal dret (min 72). Els posteriors embats ofensius dels blanc-i-vermells no van fructificar i el Deportivo Aragñon va discutir la possessió de la pilota als amfitrions en els últims set minuts de partit i en els sis del temps de recuperació i va impedir als bagencs gaudir de noves ocasions. Així doncs, ni manresans ni aragonesos van poder alterar el marcador inicial.

LA FITXA TÈCNICA.

CE MANRESA. Òscar Pulido; Aschalew, Putxi, Toni Peris (Moha min 80);Toni Larrosa (Dani Reina min 71), Antonio Pelegrín (Marc Cuello min 46), Pau Darbra (Miguel Martínez min 80), Jaume Pascual (Èrik Rafael min 89);Javi López, Joel Priego; i Noah.

DEPORTIVO ARAGÓN. Dani Rebollo; Andrés Borge, Saturday Keigo, Miguel Antonio Operé (Adrián Liso min 75), Jaime Vallejo;Alberto Vaquero (Fabio Conte min 63), Isaiah Jerónimo Navarro; Jorge Rastrojo (José Vásquez min 90), Pablo Cortés (Lucas Terrer min 75), Alejandro Fidel Jay (Juan Sebastián min 63); i Guillem Naranjo.

ÀRBITRE. Gaizka Legarra Gorgoñón (Comitè navarrès), auxi-liat per Pedro Cobo Fernández i David Azcona Aizcorbe. Va amonestar els locals Antonio Pelegrín (min 30) i Javi López (min 57) i els visitants Isaiah Jerónimo Navarro (min 59), Miguel A. Operé (min 67) i Saturday Keigo (min 83).

ESTADI. Estadi del Congost. 480 espectadors.

[object Object]

El tècnic del CE Manresa, Ferran Costa, va assenyalar a la roda de premsa posterior a la confrontació que «volíem sumar els tres punts en joc. Només n’hem aconseguit un, però crec que avui hem estat més a prop de la victòria que de cedir una derrota». L’entrenador blanc-i-vermell va valorar que «hem fet un partit per guanyar i n’hem controlat el desenvolupament», sobretot, «en una fase de la segona part en la qual hem estat molt superiors al Deportivo Aragón». Malauradament, «no hem aconseguit marcar», va certificar Costa. «Després, en el tram final de la confrontació, l’oponent ha equilibrat la possessió de la pilota». El tècnic nascut a Castelldefels va posar en valor «l’estabilitat del rendiment i del joc de l’equip» i el fet que «hem sumat en cinc de les últimes sis jornades». «El treball defensiu del CE Manresa és molt bo per part de tothom. Els futbolistes són molt solidaris i com a entrenador tinc la sensació que qualsevol dels jugadors disponibles pot jugar, i que ho farà bé», va explicitar. Per últim, Ferran Costa va afirmar que «amb la mentalitat que mostra l’equip, estem més a prop d’encadenar noves victòries que d’encaixar derrotes».