La Fiscalia demana que Luis Enrique i Valverde testifiquin en el cas Negreira

Tots dos entrenadors hauran de declarar sobre l'existència dels informes arbitrals encarregats pel club

Luis Enrique en una imatge d'arxiu

Luis Enrique en una imatge d'arxiu / Arxiu

Redacció

L'exseleccionador espanyol, Luis Enrique, i l'actual entrenador de l'Athletic Club, Ernesto Valverde, tots dos al capdavant de la banqueta blaugrana en diferents etapes, hauran de declarar en relació amb el 'cas Negreira', segons informa El País.

Tant l'asturià com el txingurri estan inclosos en la denúncia de la Fiscalia sobre el Barça en relació amb els informes arbitrals -segons el citat mitjà- i tots dos hauran d'explicar si coneixien l'existència d'aquestes anàlisis.

El Barça va desemborsar, segons fonts oficials, un total de 7,3 milions d'euros al llavors vicepresident del Comitè Tècnic Arbitral, José María Enríquez Negreira, entre 2001 i 2018, cosa que ha provocat un terratrèmol en el futbol nacional. En la seva declaració davant Hisenda durant una inspecció fiscal, l'exdirigent arbitral va confirmar que el Barça li pagava per “assessories verbals” amb la intenció d'assegurar-se que rebia arbitratges “neutrals”.

Precisament l'exentrenador del Barça entre 2017 i 2020, Ernesto Valverde, ha comentat públicament que desconeixia l'existència d'aquests informes: "A Barcelona ni sabia que existien. No tenia ni idea de tot això".

De moment, des del club ha mostrat una imatge de calma i serenitat. El president del FC Barcelona, Joan Laporta, va assenyalar en el seu perfil personal de Twitter la seva posició: "Culers, estigueu tranquils. El Barça és innocent del que se l'acusa i víctima d'una campanya contra la seva honorabilitat en la qual ara ja estan tots". "Cap sorpresa, defensarem al Barça i demostrarem la innocència del Club. Molts hauran de rectificar", va sentenciar.