FUTBOL/PREFERENT FEMENINA

El CF Igualada signa el tercer triomf consecutiu contra el Girona FC i s'aferma en el lideratge de la Fase per a l'Ascens (3-1)

Dos gols de Mar Serracanta i una canonada de Laura Marcet permeten a les blaves sotmetre un conjunt que feia deu jornades que no coneixia la derrota

Les igualadines van celebrar la consecució de tres gols, diumenge, al Municipal de les Comes

Les igualadines van celebrar la consecució de tres gols, diumenge, al Municipal de les Comes / MARC DOMINGO SERRA/CF IGUALADA

Tercera victòria seguida del CF Igualada a la Fase per a l'Ascens a Primera Divisió Nacional de la Preferent Femenina. Les jugadores de Víctor Torrijos van posar el punt final a una ratxa de deu jornades sense perdre del Girona FC i es van imposar al conjunt blanc-i-vermell amb solvència (3 a 1). El tercer triomf consecutiu de les blaves a la Fase per a l'Ascens, el vuitè entre el final de la primera fase i l'inici de la segona de la competició, permet a les anoienques consolidar-se al capdavant de la classificació.

El CF Igualada va afrontar el transcendent duel amb nombroses baixes per lesió, tal com és habitual en aquest tram de la lliga. La intensa pressió defensiva al terreny de joc de l'oponent de les blaves va fructificar de seguida. Les igualadines van pispar una esfèrica i Laura Marcet va etzibar una gardela que es va convertir en el primer gol de les amfitriones en entrar a la porteria defensada per Judit Sacrest per una de les creuetes superiors (min 1). Lògicament, l'avantatge adquirit va avalar el plantejament inicial del CF Igualada que va assumir la iniciativa ofensiva i la possessió de la pilota.

Malgrat tot, de forma puntual, el Girona FC aconseguia armar ràpids i incisius contracops i Queralt Iglesias es va haver de lluir per evitar el gol de l'empat en un mà a mà amb una davantera visitant (min 24). A continuació, Laia García Peke va forçar un penal que Mar Serracanta (min 28) va transformar amb mestria (2 a 0). Tot i el desavantage, el conjunt del Gironès no va defallir i Paula Lloret va minimitzar la diferència a l'electrònic en aprofitar una perillosa falta per marcar el 2 a 1 (min 43).

A la represa, les gironines van augmentar la intensitat de la seva pressió defensiva i van dificultar la circulació de la pilota a les anoienques. Les accions de perill de les blaves van deixar de sovintejar, tot i que una canonada de Gina Serra es va estavellar al travesser (min 55). En els següents vint minuts, les amfitriones van evidenciar la solidesa de la seva defensa i van conjurar tots els embats ofensius de les visitants. Mar Serracanta va esvair la incertesa sobre el resultat final de la confrontació en superar Judit Sacrest (min 73) amb una mortífera rematada arran de pal (3 a 1). El segon gol de Serracanta va comportar la capitulació de les blanc-i-vermelles i el CF Igualada va controlar el tempo del partit en els darrers minuts de la confrontació.

Els altres resultats d'aquesta tercera jornada de la Fase per a l'Ascens de la Preferent Femenina van ser els següents: SE AEM Lleida B, 4 PBB la Roca, 1; Fundació Terrassa FC, 1 FC Cerdanyola, 2 i UE Porqueres, 3 FC Sant Cugat, 3.

LA FITXA TÈCNICA.

CF IGUALADA. Queralt Iglesias; Laura Ribas, Marta Bosch, Elena Alert, Júlia Tomàs; Mar Serracanta, Gina Serra, Mar López; Laia García Peke, Laura Marcet i Ona Montserrat. També van jugar Esther Soler, Pauli Bohigas, Jana Marimon, María Florentín. Leire Manterola i Laura Puig (p).

GIRONA FC. Judit Sacrest, Paula Lloret, Alba Planas, Miren Duque, Alba Góngora, Sònia Brugués, Yessica del Mar Mariages, Nina Caballero, Xènia Casadevall, Júlia Uriel i Thais Román. També van jugar María Rodríguez, Aina Zurita, Judit Granados, Virginia Parella, Ariadna Godoy, Duna Blasco, Anna Asencio i Núria Relat (p).

ÀRBITRE. Heaven Núñez Ruiz (Delegació de l'Anoia), auxiliat per Josep Molina Martí i Isaac García Montasell. Va amonestar les locals Elena Alert (min 22) i Mar López (min 89) i la visitant Yessica del Mar Mariages (min 60).

GOLS. 1-0 Laura Marcet min 1, 2-0 Mar Serracanta (de penal) min 28, 2-1 Paula Lloret min 43 i 3-1 Mar Serracanta min 73.