Brutal caiguda a la Volta: l’italià Cataldo es trenca el fèmur, el maluc, dues vèrtebres i la clavícula

L’accident es va produir a 5 quilòmetres de la meta de la primera etapa de la ronda catalana

Moment de la caiguda a la primera etapa de la Volta a Platja d’Aro

Moment de la caiguda a la primera etapa de la Volta a Platja d’Aro / TVE

Sergi López-Egea

El ciclista italià Dario Cataldo, de 38 anys, va tenir una brutal caiguda a falta de cinc quilòmetres per acabar la primera etapa de la Volta, que va guanyar el corredor eslovè Primoz Roglic. L’accident va succeir quan el pilot es preparava per afrontar l’arribada a Sant Feliu de Guíxols. La caiguda es va produir en un carrer de Platja d’Aro.

Cataldo, antic integrant de l’equip Movistar, va impactar contra la vorera i a conseqüència del cop va patir múltiples fractures al seu cos. Es va trencar el cap del fèmur esquerre, l’articulació de la bola i cavitat del maluc dret, dues vèrtebres de la columna lumbar sense impacte neurològic, múltiples costelles i la clavícula esquerra. A més, a conseqüència del cop també pateix un pneumotòrax bilateral. El Trek, el seu equip, va afirmar en un comunicat que el corredor està conscient i «hemodinàmicament» estable.

Intervingut quirúrgicament

Va ser traslladat en ambulància a l’hospital Josep Trueta de Girona, acompanyat per Álex Flor Costa, un dels metges de la Volta que, precisament l’any passat, també a Sant Feliu de Guíxols, va salvar la vida a un altre ciclista italià, Sonny Collell, després de patir una aturada cardíaca tot just travessar la meta.

Cataldo serà intervingut quirúrgicament per mirar de reparar la fractura soferta al fèmur. En el mateix accident es va veure involucrat el britànic Adam Yates, guanyador de la Volta 2021, que va arribar a la meta amb més de deu minuts de retard.