FUTBOL/SEGONA DIVISIÓ RFEF

El CE Manresa sotmet l'Hèrcules CF però li falta donar el cop de gràcia a l'històric conjunt alacantí (0-0)

El duel contra els blanc-i-blaus ha aplegat 937 espectadors a les grades de l'estadi del Congost, un nou rècord d'assistència a un partit de lliga dels blanc-i-vermells aquest exercici

Nou empat, el cinquè consecutiu, del Centre d’Esports Manresa a la Segona Divisió RFEF. Els blanc-i-vermells van oferir millors prestacions futbolístiques que l’històric Hèrcules CF i van sotmetre la formació alacantina a la represa. Així doncs, els manresans van estar ben a prop d’aconseguir l’anhelat desè triomf a la lliga, el segon de la segona volta de la competició. Malgrat això, els va faltar donar el cop de gràcia definitiu al seu oponent en forma de gol i van signar una nova igualada, l’onzena de l’exercici.

Vèncer el conjunt blanc-i-vermell s’ha convertit en un repte fora de l’abast de qualsevol altra formació des del segon cap de setmana de febrer. La dolorosa derrota cedida pels jugadors de Ferran Costa al terreny de joc de l’Atlètic Saguntí (3 a 1) va incitar els bagencs a oferir la seva millor versió en defensa, d’aleshores ençà. No endebades, el CE Manresa ha aconseguit puntuar en les sis jornades següents i només ha encaixat dos gols. La necessària evolució ofensiva per sorprendre els oponents i assolir noves victòries progressa adequadament, però encara no ha fructificat. La plena recuperació de futbolistes que es caracteritzen per la seva creativitat com Pau Darbra i Marc Martínez hauria d’ajudar l’equip ha signar els dos triomfs que falten per segellar la permanència quan abans, millor.

Sens dubte, els dos propers partits contra dos conjunts que tenen molt difícil eludir el descens de categoria, el CD Eivissa Illes Pitiüses i el RCD Mallorca B, són una oportunitat immillorable per al CE Manresa de recuperar l’hàbit de vèncer. A més, empatar en les últimes cinc confrontacions no ha penalitzat excessivament els blanc-i-vermells. Els resultats d’aquesta 27a jornada permeten als manresans mantenir la setena posició a la classificació (38 punts), a només un de la SD Formentera, la darrera formació que es classificaria per jugar les fases d’ascens. D’altra banda, la distància amb el tretzè classificat, la UD Alzira, el conjunt que hauria de jugar les temudes eliminatòries per eludir el descens de categoria, es redueix a sis punts, un marge suficient que no hauria de disminuir més.

El tècnic del CE Manresa, Ferran Costa, va optar per presentar un equip inicial configurat per jugadors amb el perfil adient per bastir un sòlid entramat defensiu i per impedir a l’oponent trenar el joc a través d’una eficient pressió que s’iniciava a la seva parcel·la. Els blanc-i-vermells van armar la seva primera acció de perill quan només s’havien consumit 101 segons de la confrontació. Una incursió com a extrem per la banda esquerra de Toni Larrosa va permetre el badaloní habilitar Noah per engaltar una perillosa rematada creuada per sobre el travesser des del vèrtex superior dret de l’àrea de gol alacantina. Tot seguit, una pilota perduda a la línia de tres quarts defensiva va facilitar la rèplica visitant. El davanter blanc-i-blau Jean Paul Pierre va conduir l’esfèrica i va etzibar una enverinada gardela que va sortir ben a prop de la creueta superior dreta de la porteria d’Òscar Pulido (min 3).

El mig centre Maxi Ribero maldava per tal que l’Hèrcules CF aconseguís controlar el tempo del partit, però el CE Manresa era més incisiu en atac. Joel Priego va culminar una cavalcada amb una canonada des de la mateixa posició des de la qual havia xutat abans Noah que el porter visitant Carlos Abad va refusar amb moltes dificultats (min 7). La pilota va agafar alçada i Noah, al segon pal, la va rematar de cap per sobre el travesser situat a mig metre de la línia de gol. La proximitat amb la porteria li va impedir donar a l’esfèrica la direcció desitjada. Dos minuts després, Toni Larrosa va errar a l’hora d’armar un xut en immillorable posició a passada de Joel Priego.

La lluita per fer-se amb el domini del centre del camp va caracteritzar els següents 36 minuts del primer període i només es van generar dues ocasions més, una per a cada formació. Primer, el central manresà del conjunt alacantí Roger Riera va tallar una enverinada assistència de Toni Larrosa envers Noah (min 27). A continuació, el màxim golejador dels blanc-i-blaus, Alvarito, va etzibar una canonada d’idèntiques característiques i direcció que l’armada per Jean Paul Pierre (min 29).

L’entrenador de l’Hèrcules CF, Manuel Lolo Escobar, va donar entrada a Sandro i a Salah a l’inici de la represa i va modificar lleugerament l’estructura del conjunt alacantí. Raúl Ruiz es va reubicar com a carriler per la dreta; Michel va avançar la seva posició i Alvarito es va situar com a segon davanter per la banda esquerra, per afavorir la seva connexió amb José Artiles, Michel i Sandro. Aquests canvis van propiciar la millor ocasió de gol dels blanc-i-blaus (min 49). Alvarito va penetrar com a extrem esquerre fins a la línia de fons i va centrar al primer pal envers la posició de Salah. El davanter del filial alacantí va rematar fora pressionat per Òscar Pulido. El destre Alvarito va xutar dues vegades sense perill (minuts 59 i 62) abans que Ferran Costa transmutés la naturalesa de la seva línia de migcampistes en donar entrada al terreny de joc a Pau Darbra i Marc Martínez, que reapareixia després d’una llaguíssima lesió muscular (min 63). El missatge als seus futbolistes era inequívoc. La victòria era l’objectiu. La qualitat de Pau Darbra i Marc Martínez van propiciar que el CE Manresa assumís la iniciativa ofensiva alhora que l’Hèrcules CF no tenia altra opció que parapetar-se en defensa. El lateral Dani Reina va malbaratar una magnífica centrada d’Àlex Iglesias amb un xut armat amb una zona del peu errònia (min 67). Fins al final de la confrontació, els blanc-i-vermells van insinuar el joc combinatiu que els va caracteritzar en els primeres quinze jornades de lliga, però els va costar profunditzar i només van crear una ocasió per trencar l’equilibri al marcador. Una altra imparable conducció de Joel Priego va finalitzar amb una passada que va habilitar Jaume Pascual per etzibar una enverinada rematada rasa amb rosca des de la posició d’extrem esquerre. Carlos Abad va aconseguir desviar-la lleugerament i la pilota es va perdre arran de la base del pal esquerre de la porteria alacantina (min 83). 

LA FITXA TÈCNICA.

CE MANRESA. Òscar Pulido; Moha, Aschalew, Putxi, Toni Peris (Dani Reina min 63); Álex Sánchez (Marc Martínez min 63), Àlex Iglesias (Èrik Rafael min 73); Jaume Pascual, Joel Priego, Toni Larrosa (Pau Darbra min 63); i Noah.

HÈRCULES CF. Carlos Javier Abad; Víctor Eimil (Sandro Toscano min 46), Roger Riera, Mario Gómez, Alberto Retuerta Retu; Miguel Alfonso Herrero Michel (Luque Júnior min 76), Maxi Ribero; Raúl Ruiz, José Artiles, Álvaro Hernáiz Alvarito; i Jean Paul Pierre (Salaheddine Bendrao Salah min 46).

ÀRBITRE. Roberto González Sánchez (Comitè de Castella-la Manxa), auxiliat per Sultan Usman Ayodele Alubankudi i Rubén Suárez Iglesias. Va expulsar amb targeta vermella directa el fisioterapeuta manresà Gerard Cirera (min 45). Va amonestar el local Toni Larrosa (min 43) i els visitants Jean Paul Pierre (min 16), Salaheddine Bendrao Salah (min 66), Alberto Retuerta Retu (min 77) i Raúl Ruiz (min 84).

ESTADI. Estadi del Congost. 937 espectadors.

[object Object]

«És difícil que un equip pugui transmetre més ambició que el CE Manresa, avui. Ens ha faltat el gol per poder donar el qualificatiu d’excel·lent al nostre partit». Amb aquesta contundència es va expresar el tècnic del CE Manresa, Ferran Costa, en la roda de premsa posterior a la confrontació. «En les darreres jornades, hem aconseguit sumar menys punts dels que ens mereixíem», va reblar l’entrenador nascut a Castelldefels. Ferran Costa va considerar que, contra l’Hèrcules CF, «hem sabut jugar amb el cap fred però amb el cor calent». «Hem volgut ser protagonistes en totes les fases del partit. Primer, des de la pressió i les incursions per l’exterior, per les bandes i, després, des d’un joc combinatiu que ha obligat l’Hèrcules CF a parapetar-se en defensa». El tècnic va detallar que, a la represa, «tots els canvis que hem fet han estat ofensius i, així, hem aconseguit jugar la segona part majoritàriament al terreny de joc de l’oponent. Hem tingut la personalitat necessària per determinar què succeïa en el partit en tot moment». Ferran Costa va argumentar que els seus futbolistes generen ocasions de gol i va concloure que «estem en el millor moment de la temporada com a equip». L’entrenador va reflexionar que «entrem en el tram decisiu de l’exercici. Els dos propers partits són molt importants. La situació en la qual arribes a l’últim mes de la competició determina els teus objectius finals. Però quan haguem aconseguit el primer repte, sumar 43 punts, afrontarem nous desafiaments». Per últim, Ferran Costa va assenyalar que «des de la plantilla i el cos tècnic, volem expressar el nostre reconeixement a les quasi 950 persones que han assistit al partit. Abans de la confrontació, en sortir al camp, els membres de l’equip hem pogut experimentar unes sensacions impensables un temps enrere».