Gimnàstica artística

Aitor Gómez, de l'Egiba, queda a una passa de la final d'anelles en el Mundial júnior d'Antalya

El gimnasta del club manresà serà el primer reserva de la final i, juntament amb Álvaro Giráldez, porten l'equip estatal al dotzè lloc per equips.

Álvaro Giráldez i Aitor Gómez (a la dreta de tot), amb l'equip estatal a Antalya

Álvaro Giráldez i Aitor Gómez (a la dreta de tot), amb l'equip estatal a Antalya / RFEG

Jordi Agut

Jordi Agut

El gimnasta de l'Egiba Aitor Gómez s'ha quedat a una passa d'accedir a una històrica final per aparells del Mundial júnior de gimnàstica artística, que s'està fent a Antalya (Turquia). Gómez ha estat novè (vuit entraven a la final) en anelles amb una nota de 13,166 punts. De fet, ha obtingut el mateix resultat que el novè, el finlandès Marcus Pietarinen, que ha participat en l'última rotació del dia, però l'execució li ha prendre l'accés a la final. De tota manera, Gómez haurà d'estar alerta per algun dels vuit finalistes causa baixa.

El competidor del club bagenc, juntament amb el santjoanenc també de l'Egiba però entrenant al CAR de Sant Cugat Álvaro Giráldez, ha format part de l'equip estatal que ha quedat dotzè en la classificació per equips, també superat al final per Finlàndia. En la classificació general de tots els aparells, han quedat pràcticament enganxats, ja que Gómez ha estat 38è, amb 74,997 punts i Giráldez, 39è, amb 67 mil·lèsimes menys.

En la resta d'aparells, Aitor Gómez ha estat 39è en cavall amb arcs, 46è en paral·leles, 49è en barra i 57è en terra. Ha fet un sol salt, amb una nota de 12,733 punts. Pel que fa a Giráldez, ha aconseguit una destacada tretzena posició en terra, el seu millor aparell, a 134 mil·lèsimes del podi i empatat amb el tercer reserva. A més, ha estat divuitè en barra, 45è en cavall amb arcs, 88è en paral·leles i 94è en anelles. El seu salt li ha puntuat 13,566 punts.