Atletisme

Títol mundial per a Loles Vives en el Mundial màsters d'atletisme de Torun

La manresana va guanyar l'or en salt de llargada i hi va sumar un bronze en 60 metres i la seva companya a l'Avinent Maite Marzo va ser segona en els 400

Loles Vives, al centre del podi de salt de llargada, amb la medalla d'or

Loles Vives, al centre del podi de salt de llargada, amb la medalla d'or / wmaci2023

Redacció. Manresa

L'atleta manresana Loles Vives es va proclamar campiona del món de la seva categoria en salt de llargada, en els Mundials que s'estan desenvolupant aquests dies a Torun (Polònia). A més, hi va sumar un bronze en els 60 metres i està classificada per a la final dels 200. La seva companya a l'Avinent Manresa Maite Marzo va aconseguir també una medalla, la plata en els 400.

D'aquesta manera, en la llargada, Vives va fer un millor salt de 4,09 metres amb el qual va superar la suïssa Ruth Raaflaub, que va quedar segona amb 3,99, i la britànica Carole Filer, tercera amb 3,97. És la millor marca de la temporada per a la bagenca.

Ella mateixa va sumar a la seva actuació una medalla de bronze en els 60 metres, després de completar-los amb un registre de 9.33. Va quedar a quatre centèsimes de la plata, obtinguda per la canadenca Karla del Grande, i a 17 de l'or, guanyat per la britànica Jane Horder. A més, Vives correrà aquest divendres la final dels 200 metres, a la qual ha accedit amb el sisè temps i en què correrà pel carrer 1.

L'altra medalla per a l'Avinent va arribar dels 400 metres i va ser la plata de Maite Marzo en la categoria W50. Marzo va fer un temps d'1.01.34 i només va ser superada pels 1.00.83 de l'estatunidenca Emmanuelle McGowan. Tercera va ser la també catalana Mireia Gorju. En el mateix campionat, la sabadellenca de l'Avinent Sara Beltran va quedar sisena en la categoria W40 dels 8.000 metres amb 34 minuts i 33 segons.

Maite Marzo va ser plata en els 400 metres W50

Maite Marzo va ser plata en els 400 metres W50 / wmaci2023