ATLETISME

La fruitosenca Montserrat Prat es penja l'or en perxa als Mundials de màsters

La saltadora de l'Avinent Manresa es proclama campiona del món en la categoria W55 amb una nova marca personal en la competició en pista coberta disputada a Polònia

Montserrat Prat llueix l'or al podi acompanyada de les altres medallistes

Montserrat Prat llueix l'or al podi acompanyada de les altres medallistes / ARXIU PARTICULAR

JAUME GRANDIA/REDACCIÓ

La saltadora de l'Avinent Manresa Montserrat Prat s'ha proclamat avui campiona en la prova de salt de perxa de la categoria W55 al 9è Campionat del Món en pista coberta per a atletes màsters, que ha tingut lloc els darrers dies a Torun (Polònia). La fruitosenca ha franquejat el llistó situat a 2.80 i ha pujat al graó més alt del podi amb molta autoritat, ja que, aconseguint la seva millor marca personal, li ha tret 30 cm a la nordamericana Jennifer Hedges, segona classificada amb 2.50.

Prat, que ja va ser campiona fa cinc anys en la categoria W50, aleshores amb 2.75, ha necessitat fer tretze salts en set alçades per assolir el títol mundial. L'atleta bagenca ha superat 2.30 en el segon intent, només ha fet un salt a 2.40 i 2.50, ha passat 2.60 a la segona i 2.70 a la primera. Ja amb l'or a la butxaca, Prat ha superat 2.75 i 2.80 a la tercera. Els tres intents per franquejar 2.85 han estat infructuosos.