WATERPOLO/LLIGA CATALANA DE PRIMERA DIVISIÓ MASCULINA

El CN Manresa empata a Sant Adrià de Besòs i lluitarà pel títol de la Lliga Catalana de Primera Divisió Masculina

L'oponent dels jugadors entrenats per David Torilo serà el CN Olot, que es va imposar per set gols de diferència a l'AE Santa Eulàlia en el partit de tornada de l'altra semifinal

Martí Puerta va marcar un gol en el darrer quart a Sant Adrià de Besòs

Martí Puerta va marcar un gol en el darrer quart a Sant Adrià de Besòs / SIMÓN NOGUERA/CN MANRESA

Després de refer-se de la golejada encaixada a Madrid contra el Reial Canoe B (15 a 4), en el segon partit del grup B2 de les fases d’ascens a la Segona Divisió Nacional, els jugadors de David Torilo van reprendre la seva participació a la Lliga Catalana de Primera Divisió Masculina i van afrontar, dissabte, el partit de tornada de les semifinals d’aquesta competició. Els manresans van signar taules a la piscina del CW Sant Adrià (12 a 12) i es van classificar per a la gran final, en la qual el CN Manresa s’enfrontarà al CN Olot. Recordem que els bagencs es van imposar en el partit d’anada per una diferència de vuit gols (19 a 11).

Els visitants va dominar el primer quart de l’enfrontament i amb un doblet de Gerard Fernández i els gols d’Iván Rey i Èric Cruz van adquirir un valuós avantatge (2 a 4), que la reacció dels amfitrions en el segon parcial va neutralitzar. Així doncs, el marcador va registrar un empat a sis al descans. El conjunt de Sant Adrià de Besòs va mantenir la iniciativa durant el tercer parcial (10 a 8) i va afrontar els últims vuit minuts del duel amb l’anhel de ser el primer equip en sotmetre els manresans a la competició. No va ser així. Un doblet d’Iván Rey i les anotacions de Martí Puerta i Roc Serra van possibilitar la igualada final (12 a 12).

El CN Olot va accedir a la final de la Lliga Catalana de Primera Divisió en superar l’AE Santa Eulàlia a l’altra semifinal. La formació de l’Hospitalet de Llobregat va vèncer els olotins en el partit d’anada (10 a 8), però el conjunt de la Garrotxa va sotmetre per set gols de diferència el seu oponent en el partit de tornada (13 a 6).

D’altra banda, també dissabte, va prevaler la lògica en el tercer partit del grup B2 de les fases d’ascens a la Segona Divisió Nacional i el Reial Canoe B es va imposar a la piscina del CW Túria B (9 a 19). Per tant, els madrilenys i el canari Waterpolo Volcano dirimiran una de les dues places d’ascens a la tercera categoria estatal.

LA FITXA TÈCNICA.

CW SANT ADRIÀ. Arnau Ariño (p), Lautaro Lucero, Albert Medialdea (2 gols), Èric Sánchez (5), Adrià González (1), Gerard Domingo (2), Álex Maroto, Èric Ferrer, Carlos Talavera, Sergi Rodríguez (2), Joaquim Lahoz, Víctor Muliterno i Davide Somma (p).

CN MANRESA. Èric Cruz (p)(1 gol), Gerard Fernández (4 gols), Martí Puerta (1), Guillem Lafoz, Roc Serra (1), Oriol Muns, Lluís Mayol, Genís Trias, Xavier Pelegrín (1), Arnau Noguera (1), Aleix Estany i Iván Rey (3).

ÀRBITRES. Joan Carles Colominas Ezponda i Josep Colominas Juanola.

PARCIALS. 2-4, 4-2, 4-2 i 2-4.