El Joanenc és equip de Primera Catalana

El conjunt bagenc perd el partit per la mínima al camp del Ripollet, però els resultats dels altres grups el deixen o tercer o dels millors quarts

Els jugadors s'abracen després d'un gol, en una imatge d'arxiu

Els jugadors s'abracen després d'un gol, en una imatge d'arxiu / ARXIU/EDUARD VEGA

Redacció

Mai una derrota havia sigut tan feliç. El Joanenc va caure al camp del cinquè classificat, el Ripollet, en un partit difícil, però les combinacions dels resultats dels diferents grups d'ascens fan que l'equip bagenc, a falta d'una jornada per cloure aquesta temporada, s'hagi assegurat l'ascens a la Primera Catalana. És la primera vegada en els cent anys de l'entitat que el primer equip assoleix aquesta divisió.

Si la setmana que ve, davant d'una afició eufòrica que rebrà la visita del San Juan de Montcada al Municipal de Sant Joan, els de Marc Viladrich igualen o milloren el resultat del CD Montcada, quedaran en tercera posició, que permet l'ascens. Però si perdessin o empatessin i els vallesans vencessin el seu compromís contra el Castellar, el Joanenc seria un dels quatre millors quarts classificats de tots els grups, el que li permetria ascendir igualment.

L'any passat, el Joanenc es va quedar a un partit de l'ascens, quan van caure a casa contra la Pirinaica. La temporada vinent, es retrobaran amb l'equip de la Mion, a Primera, ja que els manresans han mantingut la categoria. El tècnic dels de Vilatorrada, Marc Viladrich, va reconèixer que "és una espina que teníem clavada" i que "malgrat que equips, com el Ripollet mateix, tenien molt més pressupost", l'equip ha assolit la fita marcada a l'inici de temporada.

El partit contra el contra el Ripollet va ser dur, però no va tenir massa més història. En un partit molt igualat, el primer temps va transcórrer sense gols, amb igualtat en la possesió però amb els bagencs tenint forces ocasions clares de perill per marcar.

Al segon temps, en canvi, el Ripollet va ser qui va tenir més ocasions. Mentre a la banqueta arribaven els primers rumors de que, per altres resultats, havien aconseguit l'ascens, al camp els jugadors intentaven frenar les internades dels locals, un equip molt dur que no ha aconseguit pujar pels pèls. Al minut 77, Sylla va fer l'únic gol del partit.

Al final del partit, però, els més feliços eren els perdedors. Els jugadors van celebrar l'ascens al camp, juntament amb l'afició desplaçada i, un cop passats pel vestidor, i amb la certesa que ja eren equip de la que serà la segona màxima competició del futbol català, l'equip es va desplaçar al Municipal de Sant Joan de Vilatorrada per a celebrar la gesta.

El propi Viladrich va explicar que, després del partit de la setmana que ve, que clourà la històrica temporada de l'ascens, s'està treballant per fer una rua pels carrers del municipi. Es farà juntament amb els jugadors del Juvenil A de l'entitat, que també han assolit l'ascens, de Primera Divisió Juvenil a la Preferent. Això, tenint en compte que és l'any del centenari del club, suposa un èxit històric. Viladrich valora molt positivament que "tenim una base molt bona, i això facilita molt a l'hora de fer les plantilles. Si pots agafar jugadors del juvenil o del filial és molt més fàcil a l'hora de fitxar".

De cara a la temporada vinent, el tècnic prefereix no mullar-se, ja que encara és molt d'hora per parlar-ne. Amb la creació de la Superlliga Catalana, una categoria entre la Tercera RFEF i Primera Catalana, fa que la nova divisió del Joanenc sigui un misteri, ja que molts dels millors equips de la Primera d'enguany formaran part de la competició de nova creació.

TEMES