FUTBOL/SEGONA CATALANA

El Club Esportiu Oliana fa realitat el somni de ‘Pepe’ Pujantell i puja a Segona Catalana

Els jugadors i el aficionats del Club Esportiu Oliana celebren sobre el terreny de joc la consecució de l'ascens

Els jugadors i el aficionats del Club Esportiu Oliana celebren sobre el terreny de joc la consecució de l'ascens / RICARD JOU

Després de jugar i guanyar el tradicional partit de festa major, el diumenge, 1 d’agost del 2021, el tècnic surienc del Club Esportiu Oliana, Javi Tapia, i el migcampista organitzador i capità dels arlequinats, Pepe Pujantell, de 28 anys, es van reunir en una cafeteria per avaluar els reptes que podia entomar l’equip el curs esportiu 2021-22. L’emblemàtic jugador olianès va expressar el seu convenciment que havia arribat el moment d’afrontar el desafiament d’aconseguir l’ascens a Segona Catalana, després d’anys i panys de militar a Tercera.

Malauradament, el dijous següent, un despreniment a la pedrera de Ribera d’Urgellet on Pepe Pujantell treballava li va llevar la vida. «Aquella era la seva darrera setmana a la feina. Josep Pujantell havia pres la decisió de formar-se com a tècnic auxiliar de farmàcia a Manresa, a partir del setembre, per agafar el relleu de la seva mare com a responsable de l’única farmàcia del poble», rememora Joaquim Puig, president del CEOliana. «Josep Pujantell jugava als equips de l’entitat des que era aleví. Ara fa dos estius, era l’ànima del primer equip. Un gran futbolista i una persona que tothom s’estimava», prossegueix Joaquim Puig.

«Els següents mesos van ser difícils per als membres de la plantilla del CE Oliana, configurada essencialment per jugadors del poble. La meva principal tasca era exercir de psicòleg i aconseguir que els futbolistes s’entrenessin», detalla Javi Tapia. Amb el pas del temps, però, el dolor per la pèrdua «del líder de l’equip i del vestidor, un migcampista tècnic i amb arribada», tal i com el defineix l’entrenador surienc, es va transmutar en l’energia que havia de propiciar la consecució de l’anhel esportiu de Pepe Pujantell.

«D’aleshores ençà, tots els jugadors duen gravat el número 10 de l’emblemàtic capità a la màniga dreta de la samarreta i, després de signar una quarta i una cinquena posició en les meves dues primeres temporades com a màxim responsable tècnic del CE Oliana, l’estiu passat, la plantilla es va conjurar per aconseguir l’ascens de categoria», explicita Javi Tapia.

Els jugadors del Club Esportiu Oliana es van conjurar per aconseguir l'ascens de categoria, aquest exercici

Els jugadors del Club Esportiu Oliana es van conjurar per pujar a Segona Catalana, aquest exercici / RICARD JOU

Dit i fet. Els olianesos van oferir unes prestacions notables durant la primera volta de la lliga al grup 15è de la Tercera Catalana (12 victòries, 2 empats i 2 derrotes) i van assumir el lideratge de la competició. L’expulsió de tres jugadors en el primer partit de la segona volta jugat al terreny de joc del CF Torà (el central Santiago Emmanuel Oliva, el mig centre Xavier Bartolo i el davanter Denis Puig) va ser l’origen d’una ratxa de tres partits sense vèncer (2 empats i una derrota) que es va revertir amb el suport del grup d’animació anomenat L’onada del 10. Joaquim Puig revela que «el grup es va formar per honorar Josep Pujantell arran de la seva desaparició i aplega el jovent d’Oliana. Una vuitantena dels seus membres acompanyen l’equip a tots els desplaçaments». «Aquest exercici, en alguns camps, l’afició del CE Oliana era més nombrosa que la del conjunt amfitrió», emfasitza. Javi Tapia assenyala que «sens dubte, aquesta temporada, alguns partits a domicili els hem guanyat per orgull, per caràcter, gràcies a l’empenta que ens transmetien els membres de L’onada del 10».

El grup d’animació L’onada del 10 es va constituir per recordar i honorar ‘Pepe’ Pujantell

El grup d’animació L’onada del 10 es va constituir per recordar i honorar ‘Pepe’ Pujantell / RICARD JOU

Dissabte, un triomf contra el CE La Fuliola permetia el conjunt olianès proclamar-se campió de lliga dues jornades abans del final de la competició. Els alturgellencs van sotmetre el seu oponent per un mínim 1 a 0, gràcies a un gol materialitzat pel central Nil Pujol (min 30). «El grup d’animació L’onada del 10 es va concentrar al Municipal d’Oliana una hora abans del partit», relata Javi Tapia. «Les grades es van omplir d gom a gom i a alguns jugadors els tremolaven les cames al vestidor. La tensió va condicionar el desenvolupament del partit i l’angoixa ens va impedir jugar amb la necessària fluïdesa en atac. La clau era marcar el primer gol i, després, imposar la nostra solvència defensiva». A l’entorn d’un quart de nou del vespre, el somni de Pepe Pujantell es va acomplir.

La plantilla del CE Oliana que ha segellat l’ascens a Segona Catalana la configuren els porters Francesc Espuga i Roberto Carlos Pontón; els defenses Mohamed Embarek Abdu Ahmed, Genís Bentoldrà, Ulises Bervejillo, Carles Bullich, Robert Espuga, Gerard Martín, Carles Martínez, Santiago Emmanuel Oliva i Nil Pujol;els migcampistes Victor Bernaus, Xavier Bartolo, Gorkis Livian Castillo, Xavier Escolies, Carles Pallarés, Ricard Pérez, Brayan Steven Ruiz, Joan Tordesillas, i els davanters Arturo Gándara, Denis Puig, Alejandro Valladares i Omar Ziani. El segon entrenador, Josep Maria Bernaus, i el delegat, Luis Alberto Pacheco, completaven el cos tècnic encapçalat pel surienc Javi Tapia.

[object Object]

La festa es va desfermar al Municipal d’Oliana quan l’àrbitre va assenyalar el final del partit entre el conjunt amfitrió i el CE La Fuliola (1 a 0). Joaquim Puig, president de l’entitat, exposa que «el grup d’animació L’onada del 10 va preparar unes samarretes commemoratives de l’ascens de color blanc per a tots els aficionats i de color vermell per als jugadors i els membres del cos tècnic. Dies abans del partit, ja en tenien 140 de reservades». Després d’una primera celebració sobre el terreny de joc, es va iniciar una rua que va recórrer tota la població. Davant de la Casa de la Vila, a la plaça de l’U d’Octubre es van fer els preceptius parlaments i, després, tothom va retornar al Municipal d’Oliana per compartir un sopar popular. Diumenge al matí, els membres de la junta directiva, el tècnic i l’actual capità del CE Oliana van visitar el cementiri de la població per fer partícip del somni assolit l’etern capità, Pepe Pujantell.

La plaça de l’U d’Octubre va acollir els emotius parlaments del capità i del tècnic del Club Esportiu Oliana

La plaça de l’U d’Octubre va acollir els emotius parlaments del capità i del tècnic del Club Esportiu Oliana / RICARD JOU

Subscriu-te per seguir llegint