El mateix Leo Messi obre la porta de casa seva a París. El jugador argentí està gairebé de mudança, ja que abandona aquest cap de setmana la ciutat francesa després d’acabar la temporada amb el PSG. En una entrevista exclusiva a Sport, diari esportiu del mateix grup que Regió7, i Mundo Deportivo, el crac argentí anuncia que no tornarà al Barça i que jugarà els dos propers anys a l’Inter Miami. 

Com es troba Leo Messi?

La veritat és que bé. Ja s’ha acabat la temporada, un any que ha estat atípic per haver jugat el Mundial pel mig. Ara ja estic pensant en els partits amb la selecció i les vacances.

Hem vingut a parlar del Barça. L’ha trobat a faltar?

Sí, òbviament que sí, que el vaig trobar a faltar. I més a l’inici, quan aquí el primer any per a mi va ser tan difícil. Després de la sortida, de com va ser tot, òbviament que el seguia, que mirava els partits i sempre enyorava el record i el poder ser-hi.

I pel que fa a la possibilitat de tornar, ha pres alguna decisió?

Sí, la veritat és que sí. Tenia moltes ganes, molta il·lusió per tornar. Però, d’altra banda, després d’haver viscut el que vaig viure, la sortida que vaig tenir... no volia tornar a passar una altra vegada per la mateixa situació i haver d’esperar a veure què passaria. No volia deixar el meu futur en mans dels altres. D’alguna manera, volia prendre la meva decisió pensant en mi, en la meva família. Si bé vaig sentir que es deia que la Lliga ho havia acceptat tot i que estava tot bé perquè tornés... encara faltaven moltíssimes altres coses. Vaig sentir que havien de vendre jugadors o abaixar sous i la veritat és que jo no volia passar per això, ni fer-me càrrec o tenir alguna cosa a veure amb tot això. Tenia la por que tornés a passar el mateix i haver d’anar amb presses com va passar llavors: Que vaig haver de venir aquí a París, a estar en un hotel molt de temps amb la meva família, amb els meus fills anant a l’escola i encara estant a l’hotel. Volia prendre la meva decisió. Per això aquesta no va ser la de tornar al Barça.

S’ha sentit pressionat per totes les informacions que arribaven de Barcelona i què es deia? 

No, no, no, perquè la veritat és que sortien tantes coses i no sé d’on sortien, però hi va haver moltíssimes filtracions, notícies que bé, fins i tot o hi va haver periodistes que em van enviar a un altre lloc, em van confirmar a Aràbia, a Barcelona ho donaven per fet i l’altre dia canviaven la versió. Es va donar molt d’això, així que intentava pensar en allò que jo sabia, en allò que jo sentia i espavilar-me amb això i no en allò que es deia fora del meu cercle.

Com ha afectat en la seva decisió el que va passar fa dos anys, el 2021, quan tornava d’Eivissa, amb la família, gairebé de la platja, per signar la seva renovació i de cop i volta es va veure que no podia ser, que li deien del club que no podia ser i s’havia de buscar un altre club i desarrelar la seva família de Barcelona?

Va ser duríssim, duríssim i un dels motius, com vaig explicar, era no tornar a passar per tot això. Va ser una etapa molt lletja. Nosaltres arribàvem amb la il·lusió de cada any de tornar a arrencar i entrenar, els nens amb la seva escola, amb els seus amics, amb la seva rutina... Quan estava tot per signar, de la nit al dia no es va poder fer. Aleshores, em comuniquen que no és possible, que me n’he d’anar del club i ens va tocar començar a córrer i buscar l’equip, prendre una decisió amb pressa i passar per tot el que vam passar, que va ser dur.

Aquests dos anys aquí a París en què diu que no ha estat gaire a gust, han acabat afectant d’alguna manera la decisió final que ha pres?

Una mica, sí, una mica sí, perquè com deia ara fa poc, la veritat és que van ser dos anys on jo no era feliç, on jo no gaudia i això afectava la meva vida familiar, on em perdia moltes coses dels meus fills, de l'escola. Jo a Barcelona els portava i els anava a buscar. Aquí ho vaig fer molt menys que a Barcelona. O també a l’hora de compartir activitats amb ells. Una mica la meva decisió passa per aquí també, per tornar a, entre cometes, retrobar-me amb la meva família, amb els meus fills i gaudir del dia a dia.

Parlem del president Laporta, de Xavi. Ells van contactar amb vostè, hi va haver diàleg amb ells en tot aquest procés?

En realitat amb el president Laporta vaig parlar molt poc. En aquests dos anys hem parlat una o dues vegades, com a molt. Amb Xavi sí que tinc molta comunicació. Des de sempre, però des que va arribar al club molt més. Parlàvem molt sovint. I també parlem de la possibilitat que jo pogués tornar. I estàvem molt il·lusionats. Quan va sortir tot, una de les primeres coses que vaig fer va ser preguntar-li si realment volia que tornés i si pensava que seria bo per a l’equip o per a ell. I bé, ens manteníem en comunicació.

En tot el procés aquest, fins a quin punt ha estat important el tema econòmic en la seva decisió i fins i tot s’ha comentat que hagués pogut jugar de franc al Barcelona. És cert? 

El tema econòmic mai va ser un problema per a mi, ni un obstacle en res. Ni arribem a parlar del contracte. Es va passar una proposta, però no va ser una proposta formal, escrita, signada perquè encara no hi havia res i no sabíem si es podia fer o no. Era la intenció, però no podíem avançar res. Fins i tot no vam parlar de diners formalment. Però si hagués estat una qüestió de diners me n’hauria anat a l’Aràbia o a una altra banda, on m’oferien moltíssims diners. La meva decisió passa, per una altra banda, i no pas pels diners.

Creu que el Barcelona ha fet tot el possible per aconseguir el seu fitxatge?

No ho sé. Sincerament, no ho sé. Jo només sabia d’allò parlava amb Xavi. Ara, pel que es diu, havien aconseguit el permís de la Lliga per fer-ho... Però no era només això, hi falten moltes coses. El club, ara com ara, no està en condicions d’afirmar-me 100% que podia tornar i és comprensible per la situació que està passant.

I després, finalment, l’altra pregunta clau després de saber que no tornarà al Barcelona, cap on s’encaminen els passos? Aràbia? Miami?

Vaig prendre la decisió que aniré a Miami. Encara no ho tinc tancat al 100% o hi falta alguna cosa, però bé, hem decidit continuar el camí allà.

Pots veure el vídeo de l'entrevista a l'astre argentí en aquest enllaç.