Un exercici per fonamentar l’assalt definitiu a la Segona Divisió Nacional. Les dues últimes temporades, el Covisa Manresa FS va figurar entre els quatre primers classificats del grup 3r de la Segona Divisió B en finalitzar la fase regular de la competició i va jugar les fases d’ascens a la segona categoria estatal. Sens dubte, el degà del futbol sala manresà és un dels millors equips del grup exercici rere exercici. Aquesta circumstància ha propiciat que la junta directiva de l’entitat hagi pres la determinació de bastir un projecte esportiu que permeti al primer equip assaltar, de forma definitiva, la tornada a l’elit.

Paco Cachinero lidera l’ambiciós projecte | EDUARD VEGA

La plantilla del Covisa Manresa FS va iniciar ahir la pretemporada a les ordres d’un vell conegut, el tècnic de Montornès Paco Cachinero. El vallesà agafa el relleu a la banqueta de Borja Burgos per guiar els blanc-i-vermells, a mitjà termini, és a dir, en dues o tres temporades, a la Segona Divisió Nacional. El president del Covisa Manresa FS, Pere Joan Pusó, argumenta que «per liderar una empresa d’aquesta magnitud i ambició, necessitàvem un entrenador amb experiència que tingués tota la confiança de la junta directiva, que no ens generés cap dubte. Paco Cachinero és la persona adequada». «Amb el vallesà a la banqueta, la temporada 2018-19, l’equip va jugar el millor futbol sala dels últims exercicis», rebla el màxim mandatari del club manresà.

La meta dels jugadors és l’ascens a Segona | EDUARD VEGA

Ratificar l’aposta pel planter

El Covisa Manresa FS afronta el nou curs esportiu amb la baixa de dos dels seus baluards: el tanca Xavi Cols i l’ala Manu del Moral. El manresà reprèn la seva trajectòria com a jugador professional al Ciudad de Móstoles FS (Segona Divisió B) i el golejador l’inicia al filial del Jaén Paraíso Interior FS (Segona Divisió B).

Per mantenir el potencial de l’equip, el Covisa Manresa FS ha refermat l’opció estratègica de confiar en els joves forjats al planter. Tres de les cinc novetats que presenta la plantilla provenen del juvenil A blanc-i-vermell: el porter Oriol Blasco, el tanca Aleix Pérez i l’ala Oriol Jou. Els germans Aarón i David Lozano (CFS Salou), de només 20 anys, són els únics fitxatges del conjunt manresà. Ambdós juguen a la posició de pivot i destaquen per la seva voracitat golejadora. No en va, la temporada passada van materialitzar 23 i 19 gols, respectivament, a la Tercera Divisió Nacional.

La joventut de les incorporacions efectuades és un incentiu per a Paco Cachinero que, fins i tot, considera que «els nous jugadors ens poden permetre bastir una plantilla més equilibrada que aquella que va signar el subcampionat».

El tècnic establert a Santa Coloma de Queralt anhela que el Covisa Manresa FS es caracteritzi «per la vistositat del seu joc ofensiu, que ha de sorprendre l’oponent per la seva versatilitat i variants, tot i que habitualment jugarem de quatre, és a dir, sense un pivot específic. Per poder implementar-lo, però, haurem de pressionar a la parcel·la defensiva de l’oponent amb l’objectiu de recuperar la pilota ràpidament».

El tècnic originari de Montornès del Vallès té el suport d'un equip integrat per Jordi Fernández, Artur Negro, David Negro i David Ruiz EDUARD VEGA

Un ascens viable econòmicament

Pere Joan Pusó certifica que « per a l’entitat, assumir l’ascens de categoria seria factible pel que fa a la vessant econòmica. Això sí, seria necessari que tots els actors que ens donen suport, des del patrocinador fins a l’Ajuntament, incrementessin una mica la seva aportació».

Els equips formatius del Covisa Manrsa FS van excel·lir el passat curs esportiu. No endebades, es van aconseguir tres campionats de lliga i dos ascensos. Així doncs, aquest exercici, el juvenil A blanc-i-vermell tornarà a militar a la Divisió d’Honor Juvenil Nacional, la màxima categoria estatal, i el juvenil B jugarà a la Divisió d’Honor Juvenil Catalana. A més, deu jugadors del planter de l’entitat van competir amb les seleccions catalanes de les seves respectives categories d’edat. Set es van proclamar campions d’Espanya i els altres tres van ajudar el combinat català a assolir el subcampionat. El president del degà del futbol sala manresà agraeix a l’Ajuntament «les gestions efectuades per tal que tots els equips es puguin entrenar, el proper exercici, a Manresa, gràcies a l’acord establert amb l’Escola Joviat». Pere Joan Pusó espera que també fructifiquin les negociacions amb el regidor d’Esports, Anjo Valentí, per tal de «trobar una fórmula» que possibiliti que el Covisa Manresa FS rebi una aportació anual en concepte de subvencions «d’una quantia estable i previsible», així com per permetre al club «dotar el pavelló del Pujolet d’un espai social que pugui facilitar serveis a tots els usuaris de la instal·lació».

COVISA MANRESA FS (Temporada 2023-24)

LA PLANTILLA

(Dorsal Nº 01) Sergio Arriero (porter)

(Dorsal Nº 04) Carlos Lavado (ala-tanca)

(Dorsal Nº 05) Aleix Pérez (tanca)

(Dorsal Nº 06) Xavier Santaella, Santa (ala-tanca)

(Dorsal Nº 07) David Lozano (pivot)

(Dorsal Nº 08) Gerard Noguera (ala-tanca)

(Dorsal Nº 09) Aarón Lozano (pivot)

(Dorsal Nº 10) Asís Boukhress (ala-pivot)

(Dorsal Nº 11) Aarón Riera (ala)

(Dorsal Nº 12) Marc Cella (porter)

(Dorsal Nº 14) Oriol Jo, Uri (ala)

(Dorsal Nº 15) Àlex Terraga, Terri (pivot)

(Dorsal Nº 17) Carles Ambrós (ala)

(Dorsal Nº 20) Oriol Blasco (porter)

LES INCORPORACIONS

Oriol Blasco (juvenil A)(Divisió d'Honor Juvenil Catalana)

Oriol Jo, Uri (juvenil A)(Divisió d'Honor Juvenil Catalana)

Aarón Lozano (CFS Salou)(Tercera Divisió Nacional)

David Lozano (CFS Salou)(Tercera Divisió Nacional)

Aleix Pérez (juvenil A)(Divisió d'Honor Juvenil Catalana)

LES BAIXES

Pere Aran (ala)(Sense equip)

Xavi Cols (tanca)(Ciudad de Móstoles FS)(Segona Divisió B-Grup 4t)

Manu del Moral (ala-pivot)(Jaén Paraíso Interior FS B)(Segona Divisió B-Grup 5è)

Marc Riba (ala)(CFS Òdena)(Primera Divisió Catalana-Grup 3r)

Iker Torné (pivot)(Restaurant la Barca FS Monistrol)(Tercera Divisió Nacional-Grup 2n)

EL COS TÈCNIC

Paco Cachinero (entrenador)

David Ruiz (entrenador adjunt, scouting i preparador de porters)

Jordi Fernández (delegat)

Artur Negro (preparador fisic)

Dídac Negro (fisioterapeuta)