Era l'ajudant de Jorge Vilda, encara que va renunciar, després de l'assemblea, a continuar sent-ho. Ara és la nova seleccionadora espanyola. Hora i mitja després que fos destituït el tècnic, la Federació Espanyola de Futbol ha anunciat el nomenament de Montse Tomé. És la primera dona que assumeix aquest càrrec després d'un fil masculí que havia unit als tres únics entrenadors : Teodoro Nieto (1981-1988), Ignacio Quereda (1988-2015) i Jorge Vilda (2015-2023). Els tres pertanyen al passat.

Montse Tomé (Pola de Siero, Astúries 1982) exercia des de fa cinc anys de segona entrenadora amb Vilda, a més de ser analista. És, segons ha recalcat la Federació, "una peça fonamental en el creixement del combinat nacional". Amb aquesta mesura, Pedro Rocha, president interí de la Federació, vol demostrar la política de "regeneració anunciades" en els últims dies.

S'estrena en la banqueta com a cap

Tomé va deixar de jugar a futbol el 2012, dedicant-se a partir d'aquí a formar-se com a entrenadora orientant la seva carrera cap a les banquetes. No ha dirigit a cap club, encara que era l'alternativa més senzilla perquè coneix, això sí, l'estructura de la Federació, instal·lada com ha estat en el cos tècnic de la Federació.

Va ser ella una dels 11 membres del cos tècnic de Vilda que van renunciar al seu càrrec després de l'assemblea de la Federació en la qual Luis Rubiales va reiterar que no dimitiria. No sols és campiona del món en Sídney sinó que també va aconseguir dos títols en les categories inferiors amb Espanya: campiona mundial sub-17 i sub-20.

Debut davant Suècia el pròxim 22 de setembre

No tindrà gairebé temps per a dissenyar el seu projecte perquè Espanya, ja amb la corona mundial en la seva samarreta, debuta en la UEFA Women’s Nations League el pròxim 22 de setembre davant Suècia (líder del rànquing FIFA) i rebrà, el 26 d'aquest mateix mes, a Suïssa a Còrdova. Curiosament, dos rivals als quals va guanyar la selecció espanyola en l'últim Mundial.