L'escaladora de Sant Martí de Tous, Geila Macià, es va penjar diumenge tres medalles d'or al Campionat d'Europa de Dificultat juvenil. Un triomf que converteixen la temporada 2023 de Macià en gairebé perfecta. Victòries a les quals s'han de sumar les medalles de plata en Bloc i de bronze en Dificultat que l'esportista anoienca es va endur als Mundials juvenils a Seül aquest agost.

Aquest darrer cap de setmana, a la capital finlandesa, la jove esportista es va adjudicar tres campionats europeus: El campionat d'Europa juvenil en la modalitat de Dificultat, la Copa d'Europa de la mateixa disciplina, i el títol europeu de Combinada, que té en compte els resultats aconseguits tant en Bloc com en Dificultat. L'acumulació de reconeixements que s'endú Macià, s'explica perquè el campionat europeu de Dificultat era, alhora, la darrera prova puntuable de la corresponent Copa d'Europa. En el cas del triomf de l'exercici combinat, l'or de Hèlsinki s'unia a la victòria obtinguda en Bloc a la ciutat alemanya de Duisburg.

Un palmarès que posicionen a l'escaladora de Sant Martí de Tous com una referència mundial en l'escalada esportiva juvenil. Una bona manera per a tancar una etapa de juvenil, perquè a partir de la temporada vinent, Macià ja podrà prendre part de competicions en categoria absoluta. Un segell d'or que tanca el curs competitiu de l'esportista als rocòdroms, que ja se centra a buscar nous objectius, en aquesta ocasió en l'escalada tradicional.