Clàudia Pina ha decidit també abandonar la concentració del combinat. La futbolista de 22 anys del Barcelona, integrant del grup pioner de ‘les 15’ i que ja venia de negar-se a jugar el Mundial passat d’Austràlia i Nova Zelanda, no jugarà així el partit amistós d’aquesta tarda contra Portugal.

Pina segueix així el camí de les seves companyes al Barcelona Mapi León i Patri Guijarro, que dimecres van optar per deixar la concentració de la selecció absoluta i no viatjar així a Göteborg, on aquest divendres l’equip entrenat per Montse Tomé jugarà el partit de Nations League contra Suècia.

La destitució de Camps

Ni Mapi León, ni Patri Guijarro, ni Clàudia Pina havien sigut consultades sobre la seva disponibilitat. A més, les tres jugadores, afectades emocionalment, coincideixen que encara no és el moment de reprendre la normalitat mentre la Federació Espanyola mira de correspondre als canvis demanats per les futbolistes.

Aquest dimecres, més enllà d’unificar la nomenclatura de la selecció (eliminant els adjectius de masculí i femení), va ser destituït Andreu Camps, braç dret del dimitit Luis Rubiales en l’ens federatiu i un dels dirigents que més tírria provocava entre les jugadores.

Clàudia Pina, Mapi León i Patri Guijarro, així, han tornat a la disciplina d’entrenaments del Futbol Club Barcelona.