Diumenge, el Bages tornarà a ser l’epicentre de les marxes de resistència en BTT o bicicleta de muntanya. Els participants a la prestigiosa Marxa Selènika afrontaran el desafiament de completar les pistes forestals, els camins rurals i els senders bagencs que configuren els dos recorreguts ideats pels organitzadors de la 35a edició d’aquest repte ciclista de caràcter no competitiu.

Tres dècades després de la primera visita, que es va fer el 1993, la Marxa Selènika torna a Cardona. Aquest privilegi correspondrà als ciclistes que hagin optat per inscriure’s al traçat de 105,9 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 2.360 m. El segon circuit consta de 73,23 quilòmetres i comporta afrontar un desnivell positiu acumulat de 1.336 m.

 Tal com és habitual, Navarcles acollirà la sortida i l’arribada de la Marxa Selènika i el primer tram d’ambdós recorreguts serà exactament el mateix. Així doncs, diumenge, els quasi cinc-cents ciclistes que han formalitzat la seva inscripció a la prova iniciaran el desafiament a les vuit en punt del matí des del navarclí passeig de les Fonts. La sortida serà neutralitzada fins que els participants hagin travessat la carretera N-141c.

Llavors, els ciclistes agafaran el camí que mena al pla de les Oliveres i, després de circumval·lar Santpedor, pujaran fins a la urbanització del Mirador de Montserrat. Tot seguit, es dirigiran a Callús per passar a tocar de les Tines dels Manxons. El camí ral de la font d’Antius els aproparà a Súria. El traçat conjunt d’ambdós recorreguts continuarà arran de la riba de la riera d’Hortons fins al dolmen del Samuntà, el punt en el qual es bifurquen. Des d’aquí, els participants a la prova més exigent enfilaran en direcció a Cardona i aquells que hagin optat per la més assequible s’adreçaran a Catelladral.

Ja a la vila ducal, els ciclistes circumval·laran el castell i començaran la tornada pel camí del Pinell del Bosc, abans de travessar el Serrat de l’Obaga Negra en direcció a Castelladral.