El sallentí Germán García ascendirà, des de les dotze de la nit d'aquest divendres, cent vegades les escales que pugen al serrat del Xipell del seu poble per lluitar contra una malaltia rara. L'any passat ja va fer-ho 85 cops i, al cap d'uns dies, va recórrer 350 quilòmetres en bicicleta per un circuit de la localitat. Tot, amb el mateix objectiu, donar visibilitat i ajudar a recaptar fons per al nen de sis anys Oliver Torres, resident a Manresa però amb família i amics a Sallent, que pateix la síndrome de West.

Es tracta d'una afectació que provoca en l'Oliver epilèpsia refractària i que deixa efectes secundaris en el cervell que provoquen que el malalt no pugui caminar, ni parlar i gairebé moure's. De moment, no hi ha cura per a aquesta afectació i el fet que sigui rara i, per tant, la tinguin poques persones al món, en limita l'investigació.

García comença les seves ascensions a les 12 de la nit de divendres i s'espera que no deixi de pujar i baixar les escales fins el diumenge al migdia o primera hora de la tarda. El repte té 110 quilòmetres de recorregut i pujarà un total de 26.300 graons, pels 22.355 de l'any passat. Cada ascensió en té 263. En total, 9.500 metres de desnivell positiu i un total de 38 hores d'esforç, pal·liat per la hidratació i el menjar que segurament podrà anar prenent mentre baixi, no per les escales sinó per un camí lateral.

Durant tot aquest dia i mig, en què s'espera que no plogui i unes temperatures suportables, hi haurà parades al costat del serrat del Xipell per col·laborar amb l'Oliver i per donar suport al Germán. Qui vulgui també pot entrar a l'adreça d'Instagram @ayudaparaoliver.