Els palistes urgellencs del Cadí Canoë-Kayak Miquel Travé i Núria Vilarrubla no han pogut encara segellar la seva plaça olímpica en els Campionats del Món d'eslàlom que s'han acabat aquest diumenge a Lee Valley (Gran Bretanya). Les seves posicions no els han donat els punts necessaris per tenir assegurada la plaça individual en C1, malgrat que la selecció espanyola sí que ha aconseguit lloc en totes les categories que seran presents a París. Aquestes són la C1 i la K1 masculina i femenina i la K1 cros dels dos gèneres.

Qui ja tenia la plaça més o menys assegurada era una altra urgellenca, Mònica Dòria Vilarrubla, que competeix per Andorra i que, a més, ha aconseguit una gran sisena posició en la categoria de C1, en què havia fet el millor temps després de les semifinals.

Miquel Travé, que està duent a terme una gran temporada i que té moltes aspiracions a debutar com a olímpic, va tenir una patinada important en el C1 masculí. Després d'haver fet el millor temps en les sèries, va veure com quedava eliminat en les semifinals després d'encadenar un seguit d'errades. Al final, una decebedora 25a posició per a ell qui, a més, ha vist com un dels seus rivals, Luis Fernández, l'avançava i era 20è.

Travé també tenia esperances en el K1, però només ha pogut ser 44è a Anglaterra. El 21è lloc de David Llorente l'acosta més a París en aquesta especialitat.

En l'apartat femení, Núria Vilarrubla, olímpica a Tòquio, ha estat setzena en la categoria de C1 i no ha pogut disputar la final. A més, ha estat avançarda per la basca Klara Olazabal, amb qui lluita per lloc olímpic. En l'última jornada, la triple medallista olímpica Maialen Chourraut ha estat sisena en cros, l'especialitat que s'estrenarà en els Jocs. La valoració dels tècnics depenent dels resultats de tot l'any determinarà ara qui representa Espanya, amb una sola plaça per categoria, a la capital francesa.