Resseguir el camí ral que mena a la font d’Antius; recórrer els senders situats arran de la riba de la riera d’Hortons; circumval·lar l’imponent castell de Cardona o travessar el Serrat de l’Obaga Negra. Aquests van ser alguns dels privilegis de què van gaudir, diumenge, els aficionats a la bicicleta de muntanya que van optar per completar el recorregut de 105,9 km que configurava el traçat més exigent de la 35a edició de la inimitable i popular Marxa Selènika. 

Quasi quatre-cents ciclistes van completar un dels dos circuits ideats pels membres de la Penya Ciclista de Navarcles, l’entitat organitzadora de la prestigiosa marxa de resistència en bicicleta de muntanya. Els participants a l’assequible traçat de 73,23 km s’adreçaven a Castelladral en arribar al dolmen del Samuntà. Enguany, 362 dels 410 ciclistes que van formalitzar la inscripció van iniciar la Marxa Selènika, és a dir, 263 menys que en la reeixida edició del 2022. Només sis participants es van retirar durant el desenvolupament del repte ciclista.

El santfruitosenc Guillem Muñoz ha estat el ciclista més ràpid en deu edicions del desafiament PENYA CICLISTA DE NAVARCLES

Tal com és habitual, en tractar-se d’un desafiament de caràcter no competitiu, l’organització no elabora una classificació oficial ni premia els participants més ràpids i hàbils. Tot i això, va transcendir que el primer ciclista a completar el recorregut de 105,9 km va ser el santfruitosenc Guillem Muñoz (4 hores, 56 minuts i 31 segons). La participant més ràpida va ser Diana Domínguez (6 hores, 48 minuts i 48 segons). La ciclista d’Arenys de Munt va transmetre a la Penya Ciclista de Navarcles el seu agraïment per organitzar «una marxa de resistència inoblidable, màgica, per la varietat i tipologia de les pistes rurals, senders i corriols que la configuren».

Diana Domínguez va descobrir i gaudir de la Marxa Selènika PENYA CICLISTA DE NAVARCLES

Dissabte, la sala d’actes de l’Ajuntament de Navarcles va acollir una tertúlia per commemorar la 35a edició de la Marxa Selènika en la qual, entre d’altres, van compartir les seves vivències Ramon Catalán, el ciclista que ha participat en més edicions de la prova (30); Josep López, el navarclí que n’ha completat més (28) i Maria Barranco, ciclista que ha pres part en vuit edicions consecutives de la marxa.