El corredor cabrianès Lluís Ruiz ha estat el millor dels nostres en l'Ultra Pirineu, la prova que abans s'anomenava Cavalls del Vent i que ha tingut Bagà com a epicentre. Anant de menys a més, Ruiz ha quedat a pocs minuts d'un podi que hauria estat espectacular. En la competició femenina, però, la manresana Núria Picas no ha pogut aspirar a la seva sisena victòria a la prova, s'ha enfonsat en la segona part del recorregut i s'ha hagut de conformar amb la cinquena posició. És la mateixa que l'igualadí Marc Ollé, company de Ruiz en la selecció estatal que va participar en els últims europeus, en la categoria masculina.

En homes, el triomf ha estat per al portuguès Miguel Arsénio, que s'ha imposat amb un temps de 10 hores, 37 minuts i 50 segons. L'ha seguit del castellà Miguel Ángel Heras, a poc menys de 16 minuts, i del valencià Rodrigo Monasor, que s'ha estirat a terra esgotat just després de creuar la línia de meta a 21 minuts i 17 segons del guanyador.

Ruiz ha perdut poc més de set minuts respecte del podi i 17 minuts i mig després ha entrat Ollé, en el cinquè lloc. Tots dos, a més han estat primer i segon en la categoria d'entre 30 i 39 anys. Han tingut la virtut de fer una cursa en positiu i anar recollit cadàvers, com es diu en l'argot. Un ha estat el del campió del món, el noruec Stian Angermundde, que anava segon fins ben avançada la prova, però que s'ha hagut de retirar amb una indisposició estomacal.

Pel que fa a la competició femenina, Picas ha anat durant una bona part de la prova en posicions de podi, fins i tot en primer lloc, però no ha pogut aguantar el ritme. Mentre corria ha arribat a declarar que "em trobo molt malament. És un dels pitjors moments de la meva carrera, però vull acabar per respecte a aquest esport, a la gent i a l'organització. Tinc dolor, però l'abraçaré i acabaré encara que sigui a les quatre de la matinada".

Finalment, ha estat cinquena, superada a última hora per tretze minuts per Sílvia Puigarnau. El triomf ha estat per a l'osonenca Marta Molist, una corredora que ha superat una època de grans problemes físics. Ha fet 12.30.16, uns 34 minuts millor que María Mercedes Pila i gairebé tres quarts d'hora respecte de Ragna Debats.