L’objectiu de la selecció espanyola femenina de gimnàstica artística al campionat del Món de l’especialitat que se celebra a la ciutat belga d’Anvers era assolir la classificació per als Jocs Olímpics de París. Per aconseguir-ho, el combinat estatal havia de signar una de les dotze primeres posicions a les fases classificatòries que es van desenvolupar dilluns. 

Les prestacions del quintet de gimnastes que configuren la selecció (la gironellenca Laia Font, Laura Casabuena, Ana Pérez, Alba Petisco i Sara Pinilla) van ser notables. El combinat va aconseguir una puntuació de 152,895 punts i ocupava el desè lloc provisional en finalitzar la seva actuació. Aleshores, però, encara havien d’exercitar-se els 11 equips que configuraven les últimes quatre subdivisions.

La puntuació acumulada per la República Popular de la Xina, França, Japó, Canadà, Alemanya i Hongria va ser superior a la d’Espanya i va relegar la selecció a la setzena posició final. Almenys, la catalana Alba Petisco va segellar la classificació per al concurs olímpic individual.

Pel que fa a les prestacions de la gironellenca Laia Font, la gimnasta berguedana va protagonitzar la seva actuació més fructífera a la barra fixa. Els jutges van puntuar les seves evolucions amb 11,866 punts, la segona millor nota assolida per les gimnastes espanyoles. Laia Font va signar una puntuació de 12,566 punts a les barres paral·leles asimètriques i de 12,266 punts en l’exercici de terra. La seva actuació al cavall de salts li va reportar 12,899 punts.