El ciclista professional navarrès de l’equip Caja Rural-Seguros RGA Josu Etxeberria, de 23 anys, va resultar ferit greu aquest dimecres mentre s’entrenava després de ser atropellat per un cotxe cap a les 13.24 hores a la carretera NA-4120, al quilòmetre 4,3, terme de Zia, a Iza (Navarra). El conductor del vehicle, un veí de Berrioplano, de 21 anys, va resultar il·lès.

El ciclista, natural d’Iturmendi, va ser traslladat a l'UCI de l’Hospital Universitari de Navarra. Presentava nombroses fractures a la cara, a més de la clavícula i l’estèrnum. El seu equip va informar que estava conscient i que tenia mobilitat a les extremitats.

Al lloc dels fets hi van acudir una ambulància de suport vital avançat, equip mèdic de guàrdia, helicòpter medicalitzat (que va traslladar Etxeberria a l'hospital) i la Policia Foral. L’equip d’Atestats d'aquest cos s'ha encarregat de la investigació dels fets.

Es dona la circumstància que Etxeberria va tenir el juny del 2022 una duríssima caiguda en una etapa del Tour de Loise a França, on es va fracturar diverses vèrtebres i va trigar diversos mesos a recuperar-se. No obstant, aquesta temporada s’havia convertit en una peça clau de l’equip Caja Rural-Seguros RGA en la seva cinquena temporada amb el mallot verd i blanc i de fet havia obtingut una quarta posició en una etapa de la ronda francesa.