Les classificatòries dels 'pros', trobades i més concerts, el quart dia de Climbing Madrid

La gran festa de l'escalada, que se celebra a la Comunitat de Madrid, a Arroyomolinos, proposa avui, dijous 13 de juny, l'inici de les competicions professionals i dels diàlegs amb escaladors, a més d'una nova actuació musical

Les proves classificatòries, que es realitzaran a gran alçada, començaran a les 18 hores.

Les proves classificatòries, que es realitzaran a gran alçada, començaran a les 18 hores. / Shutter

Bego Contreras

El cap de setmana s'acosta i, igual que durant la setmana, Climbing Madrid segueix guanyant intensitat. La gran festa de l'escalada proposa avui, dijous 13 de juny, una nodrida agenda amb una autèntica bateria de propostes per acontentar tots els assistents. 

I és que, a banda del mur boulder obert al públic, de l'oferta gastronòmica i dels concerts, que no paren, en aquesta jornada arrenquen les competicions professionals, amb les classificatòries dels esportistes absoluts al mur de dificultat. I també s'inicien les trobades amb escaladors, que permetran conèixer de primera mà aquests atletes. 

Classificatòries a 15 metres d'alçada

El mur de dificultat entra per fi en joc, amb la seva impressionant alçada de 15 metres i les seves formes desafiadores. A les 13 hores es confirmarà la llista d’esportistes absoluts inscrits i, a les 14 hores, la dels juvenils. 

Vista de les instal·lacions, amb la paret de dificultat al fons, al centre.

Vista de les instal·lacions, amb la paret de dificultat al fons, al centre. / David Raw

Però l'acció començarà a les 18.00 hores, amb les classificatòries dels absoluts, que duraran fins gairebé la nit i prometen oferir un espectacle de primer nivell. Aquestes classificatòries determinaran, entre altres coses, quins esportistes passen el tall i arriben, per tant, a la final. 

El mur, el disseny i la instal·lació del qual procedeix de l'empresa especialista Indoorwall, marca una primícia, perquè és de tipus internacional i és la primera vegada que s'ubica a l'exterior per disputar proves del Campionat d'Espanya. 

Tasques de muntatge de la paret de dificultat.

Tasques de muntatge de la paret de dificultat. / David Raw

Trobades amb escaladors

 A les 20 hores serà el moment d'una altra estrena, la de les trobades amb escaladors. Amb Carlos Suárez com a mestre de cerimònies i sota el lema 'Diàlegs d'alçada', aquest espai congregarà quatre paraescaladors, la progressió dels quals pels murs resulta fins i tot més sorprenent que la dels escaladors sense discapacitat. 

Suárez és una de les llegendes més importants de l'àmbit de l'escalada nacional, i entrevistarà quatre joves amb molt de futur: Guillermo Pelegrín, Iván Muñoz, Andrea Sánchez i Iván German, que estaran acompanyats pel guia Toni Curiel. 

Guillermo Pelegrín, paraescalador cec, en acció.

Guillermo Pelegrín, paraescalador cec, en acció. / .

Més concerts i proves

La cita musical és a les 20.30 hores i s'encomana a Jase The Rockstar, un altre jove de gran projecció. Aquest artista ja ha organitzat diversos concerts a Madrid i, en tots, ha aconseguit omplir les sales. Proposa sons roquers i influències del so Miami, i s'acompanya d'altres creadors amb l'objectiu de crear una comunitat musical que reculli les darreres tendències. 

Jase The Rockstar actuarà a les 21 hores.

Jase The Rockstar actuarà a les 21 hores. / .

Tampoc falta el mur boulder i les proves per al públic, i avui queden força espais disponibles, perquè de moment només estan reservades les franges de 10 a 12 hores, amb 40 alumnes del Colegio IES África de Fuenlabrada, i de 19 a 21 hores, amb 50 socis del rocòdrom Vivac Montain d’Arroyomolinos.