Olesa de Montserrat viu la cursa del Foc més participada

Marc Bartolí i Aida Padilla s'imposen als 5 km i Carles Montllor i Mireia Riba, als 10 km, en una competició amb més de 900 corredors

La sortida de la cursa d'Olesa

La sortida de la cursa d'Olesa / CAO

E.B./Redacció

La Cursa del Foc d'Olesa de Montserrat ha tingut una participació de rècord, més de 900 corredors. Els organitzadors han valorat especialment aquesta dada i l'esforç que han fet per tenir una cursa més inclusiva. Pel que fa a la competició, s'han fet curses de 5 i 10 quilòmetres.

En la distància curta, en categoria masculina, els cinc primers han estat Marc Bartolí (15'42''), David Campo, a dos segons, Daniel Campo, Àlex Ferrero i Joseph Frederick. En la competició femenina d'aquesta distància, la primera atleta ha estat Aida Padilla (18'47''), seguida d'Anna Orozco, Neus Gutiérrez, Clàudia Gullí i Helena Guillou.

Arriba a meta de la categoria masculina

Arriba a meta de la categoria masculina / CAO

Arribada a meta de la primera classificada femenina

Arribada a meta de la primera classificada femenina / CAO

L'esdeveniment ha destacat per l'ambient "esportiu i familiar", segons han explicat fonts de l'organització, que han destacat especialment el creixement d'esportistes femenines. Han pres part de les curses 107 dones en els 5 km.

En els 10 km s'ha imposat Carles Montllor (31'47''). L'han seguit Xavi Tomasa, Genís Fernández, Víctor Rodríguez i Abel Ortega. I pel que fa a la cursa de llarga distància femenina, s'han endut la victòria Mireia Riba (39'31''), Annabel Garcia, Ivan Navas, Linda Arnott i Sònia Gordillo.

Una família arribant a meta

Una família arribant a meta / CAO

L'edició d'aquest any, per primera vegada ha incorporat una cursa de nadons sub 5 anys i diverses categories de curses adaptades. Ha estat un esforç per tenir una cursa més inclusiva i diversa pel que fa als participants.

Un moment de la cursa

Un moment de la cursa / CAO

Fonts del Club Atlètic Olesa ha destacat l'esforç per fer que la cursa s'adapti a tothom i que totes les persones que hi participin s'hi puguin sentir bé. I han destacat que "des dels més petits fins als corredors més experimentats. L'entusiasme i la participació han creat un ambient festiu que ha fet d'aquest cap de setmana una experiència inoblidable".