Atletisme | Campionat de Catalunya absolut i Sub-23

Quatre ors, tres plates i vuit bronzes, a la primera jornada

Ona Bonet, Marina Guerrero, Aisha Mohammed-Mariche Martínez, de l’Avinent Manresa, i Daniela Fernández de Haro, del València Club, lideren la collita de medalles dels atletes de la Catalunya central

Ona Bonet es va proclamar campiona de Catalunya en alçada, amb un salt d’1,85 m. | JORDI BIEL

Ona Bonet es va proclamar campiona de Catalunya en alçada, amb un salt d’1,85 m. | JORDI BIEL

TON BADIA LLORET

Quatre ors, tres plates i vuit bronzes. Aquest va ser el registre de medalles que es van endur els atletes de casa nostra en la primera jornada dels Campionats de Catalunya absoluts i Sub-23 d’atletisme que es van disputar ahir a les pistes municipals del Congost. Els aficionats, que van omplir de gom a gom l’estadi atlètic, van poder gaudir d’una gran tarda d’atletisme amb els millors atletes del territori.

Marina Guerrero, tercera a la fotografia, va acabar guanyant l’or en els 3.000 obstacles | JORDI BIEL

Marina Guerrero, tercera a la fotografia, va acabar guanyant l’or en els 3.000 obstacles | JORDI BIEL / TON BADIA LLORET

L’atleta de l’Avinent Manresa Ona Bonet, la gran favorita en el salt d’alçada, va complir amb les expectatives i va quedar campiona de Catalunya (1,85 m.).

Va saltar onze centímetres més que la segona classificada i quinze més que la tercera.

Tota sola des de feia estona, va provar de superar l’1.87, una marca només un centímetre per sota del rècord dels campionats. Va fer nul en totes tres ocasions.

Així mateix ho va fer la també l’atleta de l’Avinent Marina Guerrero que amb un temps de 10:37.19, en va tenir prou per endur-se la victòria en els 3.000 obstacles. Va treure més d’un segon i mig a la segona classificada.

En la javelina, Aisha Mohammed-Mariche Martínez, del Manresa, es va fer amb l’or en categoria sub-23, amb un bon llançament de 40,30. No va poder repetir medalla en categoria absoluta, tot i que va aconseguir una meritòria quarta posició.

Daniela Fernández de Haro, olesana i representant del València Club d’Atletisme, era la màxima favorita en llançament de pes. Però, es va topar amb l’oposició Montserrat Montañés, atleta de l’Avinent Manresa, que va fer una bon cinquè llançament (12.27) que la col·locava en primera posició.

Fernández de Haro, en l’última oportunitat per reivindicar-se, va utilitzar l’èpica final i va aconseguir un registre de 12.57, que la situava en primera posició. Es va acabar enduent l’or. Montañés, va ser subcampiona.

En la mateixa disciplina, Irma González, del Club Atlètic Igualada, va fer tercera classificada sub-23, amb 10.67.

En llançament de javelina, Jordi Sánchez, atleta navarclí del Futbol Club Barcelona, va aconseguir el bronze amb una marca de 65.39.

Van destacar els atletes de l’Avinent Manresa en els 100m. Tant llisos com en tanques. En tanques, Biel Salas i Biel Díaz, amb 14.31 i 14.46 respectivament, es van endur la plata i el bronze en la categoria sub-23.

Encara més, Salas, es va fer amb el bronze en categoria absoluta. Díaz va quedar en quarta posició. En els 100m llisos, Arnau Roig, va fer tercer en categoria sub-23, amb 10.98.

Quatre medalles per al CAI

El Club Atlètic Igualada es va endur quatre medalles més. Èlia Ramos, en triple salt, va quedar subcampiona amb una marca d’11.80 en categoria sub-23. Cinquena absoluta. Per la seva banda, Mar Planas, va fer tercera classificada sub-23 en la mateixa disciplina (11.58).

En el salt d’alçada, Laia Planas, va fer-se amb el bronze. Per últim, Carla Bisbal, va quedar tercera en els 800m, amb un temps de 2:11.26. En una entrada conjunta amb les dues primeres classificades, només quatre dècimes de segon la van separar d’endur-se l’or.

Ahir també es van disputar les semifinals dels 400m. En categoria femenina, l’atleta de l’Avinent Manresa, Laura Bou, va aconseguir el pas a la final d’avui a les 19:10 amb el millor temps de les tres semifinals (55.68). Xènia Pubill, amb 59.36, també va passar a la final. En el masculí, Oriol Vergés, i Alemu Estela, tots dos de l’Avinent, també van aconseguir la classificació per l’última ronda.

La sessió d’avui a la tarda donarà el tret de sortida a les 17:30h, amb el llançament de martell femení, i acabarà amb les proves de relleus. Sis atletes més de casa nostra són favorits a quedar en primera posició. Per part de l’Avinent Manresa, Jan Díaz en salt de llargada i Laura Bou en 400m. Del Club Atlètic Igualada, Marc Sánchez en alçada i Aleix Camats en disc. Fernández de Haro, que ja es va imposar en el pes, podria repetir demà en disc. I, per últim, la manresana Mònica Clemente, del Barça, en perxa.