Futbol/Tercera RFEF

El CE Manresa destitueix el tècnic, Aitor Maeso, com a primera mesura de futurs "canvis estructurals"

L'entrenador, confirmat a final de temporada tot i els mals resultats i que ja treballava per al proper curs, no seguirà en el càrrec per decisió d'un nou director executiu que es presentarà aviat

Aitor Maeso no entra en els plans de la propera direcció executiva del CE Manresa

Aitor Maeso no entra en els plans de la propera direcció executiva del CE Manresa / Oscar Bayona

Jordi Agut

Jordi Agut

El CE Manresa ha anunciat aquest divendres que prescindeix dels serveis d'Aitor Maeso com a entrenador del primer equip masculí. El tècnic manresà va ser contractat el gener passat en substitució de Xavi Corominas, quan l'equip encara era a fora de la zona de descens, tot i que en dinàmica dubtosa. Les coses encara van anar pitjor. L'equip només va sumar 5 punts en 16 jornades, en què va guanyar 1 partit, en va empatar 2 i en va perdre 13, amb 7 gols a favor i 26 en contra. Aquests registres i la cantada pèrdua de categoria, però, no han estat els motius argumentats per prescindir del preparador.

Així, tot i que en la piulada de comiat del CE Manresa es parla del fet que "els resultats no han reflectit el teu treball", el propi entrenador ha explicat a Regió7 que "dimecres em van trucar i em van dir que podia ser que hi hagués canvis estructurals al club, dels quals no en sé més. Ahir [dijous] em van tornar a trucar i em van dir que no entrava en aquests plans". La mateixa entitat ha explicat a aquest diari que aquestes variacions es basen en l'aparició de la figura d'un director executiu, que serà presentat aviat, que ha estat qui ha decidit que Maeso no segueixi.

Per la banda del tècnic sobta, sobretot, que la decisió s'hagi pres un mes i mig després del final de la temporada, ja que des de llavors, segons Maeso, "em van dir que comptaven amb mi. Amb el Putxi [director esportiu] havíem començat a planificar la temporada, la confecció de la plantilla, l'equip tècnic, els amistosos...".

A ell, sobretot, li sap greu "pels temps i perquè durant aquest temps he tingut propostes que he anat rebutjant. Com que el club deia que volia continuar comptant amb mi, les deixes passar perquè és Manresa, al costat de casa, m'havien manifestat la seva confiança i m'havien donat suport en els pitjors moment". Fins i tot revela que "quan havíem encadenat les quatre o cinc primeres derrotes els vaig dir que si veien que calia un altre canvi a la banqueta, que jo me n'anava i que no passaria res, però em van dir que em quedés i que confiaven en mi".

Decisió del nou director executiu

Des del club, per la seva banda, s'ha explicat a aquest diari que "la primera intenció era que Maeso seguís i amb ell vam començar a preparar la temporada vinent perquè el ritme no es podia aturar". Però "en les últimes setmanes s'ha accelerat la possibilitat d'afegir algun membre executiu en la direcció del club, una figura que probablement presentarem aviat. Amb ell vam parlar de l'entrenador i, després de veure informes, va decidir que s'havia de prescindir de l'entrenador. El director executiu té molt pes en la presa de decisions i vam consensuar" aquesta determinació.

El mateix club avança que "d'aquí a poc volem presentar les noves figures, la del director executiu i la del nou entrenador". Tot plegat, enmig d'una sèrie de variants que van més enllà del tema esportiu com "la font de finançament, l'entrada de capital. L'economia ens ha de marcar la pauta per saber quin perfil de futbolistes podem fitxar". De tota manera, "ja s'ha fet una primera feina de base que creiem que ens serà útil". El club farà una assemblea extraordinària el proper 4 de juliol per mirar d'informar de tots aquests punts.

Catorze jugadors segur que no segueixen

En el decurs de les darreres setmanes, des que va acabar la seva participació a Segona RFEF, el CE Manresa ha anat anunciant les baixes d'una bona quantitat de jugadors. Que se sàpiga, catorze dels que la temporada passada eren el Congost no seguiran. Les baixes publicades són les de Llopis, Gilbert, Enric Baquero, Pol Ballesteros, Àlex Iglesias, Yeray Izquierdo, Vázquez, Pachón, Martí Soler, Dani Reina i Omar. A més, Pons i De la Peña tornen als equips que els havien cedit i el navarclí Marc Martínez es retira.

Algunes d'aquestes decisions van ser preses per Aitor Maeso, al costat del director esportiu Gerard Puigoriol Putxi, tot just acabada la temporada. Maeso explica que "algunes són decisió dels mateixos jugadors, que volien continuar en categories superiors, però en alguns casos sí que ho vam decidir així".

Maeso, de tota manera, no atribueix a la qualitat de la plantilla, o al fet que no fos adaptable als seus sistemes, el mal tram final de la temporada passada. "Quan les coses no surten hi ha molts factors i el primer soc jo com a màxim responsable. Hem comès errades com a tècnics, però també hi ha hagut lesions, jugadors que no van donar el rendiment òptim i tot de coses que van sumar".

El CE Manresa encara no ha anunciat cap incorporació ja que, segons fonts del club, depenen primer de lligar la part econòmica i de saber amb què poden comptar per començar a contractar futbolistes.