Un esquiador novell brasiler es va veure obligat aquest diumenge a passar la nit al ras en una pista verda de l'estació francesa de Deux Alpes després que se li fes de nit mentre la baixava i li fes por continuar.

Abans de desistir, aquest estudiant de Filosofia i de Francès, que va sortir indemne d'aquest succés, havia tardat més de quatre hores en baixar dos terços d'aquesta pista, la de menor dificultat, explica el diari "Le Dauphiné Libéré" en la seva edició digital.

El grup amb el que anava va pensar que seria capaç de baixar-sol i es va separar d'ell, però va alertar els serveis d'auxili cap a les 17 h, en no trobar-lo a l'estació.

L'esquiador novell, de vacances a França i de 28 anys, havia decidit ja per aleshores protegir-se en una zona d'arbres a l'alçada de la pista, i encara que va veure el pas de les màquines llevaneu, els treballadors no el van veure ni el van sentir perquè no es va atrevir a sortir.

Ja de matí, a les 07.30, segons la font, un equip de la Seguretat Civil i del Gran grup de Gendarmeria d'Alta Muntanya (PGHM) va partir a la seva cerca, i el van localitzar a un centenar de metres de l'estació, baixant a peu i amb els esquís a l'esquena.

"Ha tingut sort que les temperatures s'hagin suavitzat en les últimes hores: hi havia sis graus aquesta nit, mentre que hem estat a sota zero fa poc", va dir un gendarme al diari local, on va afegir que el jove estava "en plena forma" .