Molts són els habitants de Ceuta que recorden la trajectòria del seu pare com un jugador d'handbol i molt pocs, en canvi, recorden el jove Regino Hernández que va abandonar la ciutat quan era ben petit. Tot i així, tots saben que un ceutí acaba de ser subcampió del món de surf de neu.

Regino Hernández (Ceuta, 1991) i el basc Lucas Eguibar van aconseguir aquest dimarts la medalla de plata a la prova de boardercross per equips dels Mundials de Sierra Nevada, la segona d'Espanya en aquests campionats, en una prova que va guanyar Estats Units i en la qual el Canadà va guanyar el bronze.

Regino, encara que nascut a Ceuta, va abandonar la ciutat que el va veure néixer amb tot just un any perquè el seu pare es va traslladar fins a Mijas (Màlaga) per treballar i allà es va establir la família.

Amb tot, conserva molts llaços familiars a Ceuta, on els seus "paisans" festegen amb alegria la consecució de l'èxit d'aquest surfista que va veure complert el seu somni de pujar al calaix d'un campionat del món, igual que va fer quan era júnior l'any 2011.

El de Ceuta tenia una espina clavada al no haver pogut aconseguir una bona classificació als Jocs Olímpics de Vancouver'10 i Socchi'14, en els quals va caure; així com tampoc en els Mundials de Gangwon'09, La Molina'11, Stoneham'13 i Kreischberg'15, on es va haver de conformar amb una novena plaça assolida en aquesta última cita.

Regino, que acumula ja fins a 38 Copes del Món a les seves cames -amb un primer lloc per equips a Montafon (Àustria) aquesta mateixa temporada-, encara recorda que de petit jugava a handbol, com el seu pare, que va ser un gran extrem i va arribar a jugar a la categoria nacional.

Hernández tenia clar, però, que no volia seguir els passos del seu pare, que va arribar a militar al Puleva de Màlaga, a Primera Divisió, ni tampoc els de la seva mare, que també va jugar a handbol a Ceuta.

Quan va abandonar la ciutat del nord d'Àfrica per motius laborals del seu pare va començar a jugar a handbol a Mijas però esperava amb ànsies que arribessin els caps de setmana per anar a Sierra Nevada, segons explica el seu entorn familiar.

Regino ja no és el nen que amb quatre anys es va posar els seus primers esquís d'iniciació, ja que ara és tot un subcampió del món que aspira que aquesta modalitat esportiva segueixi sent coneguda i reconeguda: així ho ha reconegut cada vegada que ha tingut la oportunitat de fer-ho.