La nova temporada d'esquí 2017/2018 ja ha començat. Les baixes temperatures dels últims dies han permès que les estacions d'esquí d'Espanya hagin optat per obrir les seves portes l'últim cap de setmana de novembre i el primer de desembre. No obstant això, altres han optat per esperar i donaran la benvinguda als aficionats els dies 5 i 6 de desembre, com Astún, Cerler, Candanchú i Formigal-Panticosa.

La previsió de nevades, especialment a la meitat nord

Les estacions d'esquí de la Molina, Boí Taüll, Espot Esquí, Port Ainé, Port del Comte i Tavascan van obrir el passat divendres i esperen estar en ple funcionament per al pont de la Constitució. Per la seva banda, el grup Aramón va inaugurar la temporada aquest dissabte a les estacions de Terol, Javalambre i Valdelinares, que sumen 15 quilòmetres de pistes.

A més d'aquestes estacions, ja estan obertes, des de fa unes setmanes, les de Baqueira Beret, Llanos del Hospital, Masella i Sierra Nevada. Aquesta última estació posa a disposició dels esquiadors cinc pistes i quatre remuntadors amb una qualitat de la neu 'pols-dura'.

Previsió de nevades

Per al cap de setmana del 9 i 10 de desembre, està previst que masses d'aire d'origen àrtica es situïn sobre la serralada cantàbrica i els Pirineus, fent baixar els termòmetres. A més, el vent de nord portarà humitat i molts núvols, una combinació perfecta perquè les precipitacions vinguin en forma de neu.

Per la seva banda, l'estació hivernal de Valgrande-Pajares, al Principat d'Astúries, va començar també la temporada divendres passat amb novetats. Els usuaris que practiquin esquí de muntanya tindran un nou tipus de forfet. Se'ls imposarà el pagament de cinc euros per dia i de 25 en el cas que vulguin comprar un abonament anual. En l'altra estació hivernal asturiana, Fonts d'Hivern, que també és pública, no hi ha aquest nou forfet per a l'esquí de travessa.

Als Pirineus, Cerler i Formigal-Panticosa estan aprofitant les últimes nevades per preparar les pistes i obrir el màxim possible de cara a aquesta primera gran cita de la temporada, el pont.