Uns 2.481 alumnes de 3r i 4t de primària de 60 escoles públiques i concertades de les comarques del Pirineu català esquiaran gratis una temporada més gràcies al programa Esport Blanc Escolar que impulsa el Departament d'Educació per acostar els esports d'hivern als nens i nenes del Pirineu català.

Les primeres sessions d'esquí nòrdic a la Vall de Núria per part de l'Escola Joan Maragall de Ripoll (Ripollès) han inaugurat la sisena edició de la iniciativa, que consta de 8 sessions dividides en tres classes d'esquí nòrdic, tres d'esquí alpí i dos de surf de neu integrades en el programa d'educació física de cada escola.

Les classes estan emmarcades en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya i compten amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, els Consells Esportius del Pirineu i l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya.

També amb el suport de la Mancomunitat d'Esquí Nòrdic i estacions de Boí i de Port del Compte, de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), dels Consells Comarcals, de les Diputacions de Lleida, Girona i Barcelona i del Conselh Generau de d'Aran.