A Espanya hi ha estacions d'esquí grans i petites, amb més o menys serveis, amb millors o pitjors accessos, i en espais i latituds diverses. Cadascuna té els seus atractius particulars, tot i que cap d'elles es pot postular a la llista de les estacions més estranyes del món.

En aquest rànquing, per motius molt diversos, es troben, almenys, aquestes cinc:

1. Masik Pass (Corea del Nord)

A la nació més hermètica del món, l'aïllament que pateix des dels anys 60 l'ha convertit en un país pràcticament rural, però, i què? Si Kim Jong-un vol una estació d'esquí, s'obre una estació d'esquí. Masik Pass va ser inaugurada l'1 de gener de 2014, i pocs es van explicar d'on podria haver tret Pyongyang els materials necessaris per construir-la fins que una empresa xinesa va reconèixer haver-los venut els remuntadors de contraban. Per a la temporada hivernal de 2015 es va anunciar que el govern nord-coreà havia subscrit associacions amb més de 200 empreses internacionals per rebre a esquiadors estrangers en les seves pistes.

2. Oukaïmeden (Marroc)

En plenes muntanyes Atles trobem una estació una mica, diguem, rudimentària. Construïda amb telecadires retirats d'estacions d'esquí espanyoles, Oukaïmeden és el resort més alt d'Àfrica, amb remuntadors entre els 2.500 i els 3.200 metres. Practicar l'esquí en aquesta estació, situada a 75 quilòmetres de Marràqueix, pot ser catalogat com un intent de suïcidi, i si no, mira el vídeo:

3. Erciyes (Turquia)

Les pistes de Erciyes es troben entre els 2.100 i els 3.000 metres d'altitud, a la falda del que és el pic més alt de la península turca d'Anatòlia, l'Erciyes, amb 3.916 metres. El més curiós és que aquesta escarpada muntanya és el con d'un volcà. No cal preocupar-se, ja que va erupcionar per última vegada el 253 A.C. i es considera extint. Les pistes es troben a 25 quilòmetres al sud de la ciutat de Kyseri, que compta amb l'aeroport internacional de Erkilet.

4. Muntanya Hermón (Israel)

En ple Alts del Golan, a Israel i al costat de la frontera amb el Líban i Síria, el país amb la guerra més devastadora d'avui, s'erigeix ??l'estació de la Muntanya Hermon. Diuen que des del seu cim, en els dies clars, es pot veure Damasc, a uns 40 quilòmetres. L'única estació d'esquí israeliana pretén satisfer la demanda al país d'aficionats que difícilment poden acudir als centres d'esquí propers al Líban. Això sí, aquí a ningú se li passa pel cap esquiar fora de pista al costat sirià, ple de mines.

5. Shemshak (Iran)

La major part del país és pur desert, però sí, l'Iran també té la seva pròpia pista d'esquí. Anant dues hores cap al nord des de Teheran trobem una estació en la qual practicar esquí s'havia convertit en la via d'escapament ideal de la repressió del règim. Però a principis d'aquest any, va quedar prohibit l'esquí nocturn al país perquè el govern va detectar 'conductes immorals' en una celebració que va tenir lloc allà. Pel que es pot veure en el següent vídeo, va ser la clàssica festa en què els assistents ballaven al so de la música del DJ. Massa occidental, pel que es veu.